Kapstaden - första dagarna

 
Ända sen jag var i Uganda för några år sedan, har jag hört Afrika ropa på mig, och med stor spänning bokade jag resan till Sydafrika för ganska länge sen, efter att alla barnen, till min stora glädje, meddelat att de kunde ta sig loss två veckor i mars. 
 
Äntligen blev det dags, och vi samlades i Malmö ett dygn innan avresa, sedan 6 t flyg till Doha och 10 timmar därifrån till Kapstaden. Hela resan har jag skräddarsytt med hjälp av Minna på Sydafrikaexperten. Oj, vad skönt att det stod en vänlig man med vårt namn på när vi fått vårt bagage och passerat genom tullen. 
 
Han lämnade oss på vårt fina guest house, An African Villa, som bäst får ett eget inlägg.
 
Vi gav oss genast ut för lite mat, och barnen fick bekanta sig med "This is Africa". Malin pekade ut en pizza på menyn, och servitrisen la vänligt huvudet på sned och sa, "nej, den där har vi inte, den är på den nya menyn, vi har bara haft den sen i fredags." Idag var det måndag. Nåja, vi gick inte hungriga därifrån! Inte törstiga heller!
 
 
 
 
 
Sedan softade vi lite vid hotellet innan vi öppnade en flaska bubbel och läckra godsaker som anlänt för att förfira min dag, från Pippi och Li! Vilken härlig överraskning!
 
 
En förväxling av flaskor uppstod i kylen så vi firade faktiskt med fel flaska. (This is Africa). Men det är inte värre än att vi får dricka en till, snart.
 
 
Ja, det är Lion's head som kikar på mig i bakgrunden. Det är så vackert att vara omgiven av berg på det viset.
 
Sedan blev det en Uber (superbilligt) till the waterfront. Vilken vy!
 
 
 
Vi bestämde oss för att ta in vilt och smaka av varann. Vi tog Springbock, krokodil, struts och kudu.
 
Malins krokodil
 
Min kudu
 
Sedan sov vi som stockar tills nästa dag, då vi serverades frukost ute i skuggan. Ljuvlig service. Sedan ut och åka hop on - hop off buss, bästa sättet att bekvämt ta sig runt och lära sig massor. Vi tog ett strandhugg på vägen och kände på vattnet, tog oss sedan till den lägre platån (som ändå var en bra bit upp) för att ta linbanan till toppen av  Taffelberget. Det var väldigt tursamt, för det är inte alla dagar som liften går, blåser det för mycket eller blir mulet (båda inträffar ofta), stänger den.
 
Bildbomb från buss, havskant och berg:
 
 
 
På kvällen tog vi oss till restauranggatan och asiatiska Saigon, och festade på kycklinggryta, stekta dumplings, sushi, sötsurt fläsk, ginger prawns och mycket mer, dessutom drinkar och vin och dessert. Slutnota 850 kr inkl dricks!
 
Malins är alkoholfri!
 
Sedan hem och i säng!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0