Fylla 50

Hälsning från min storebror
 
När jag fyllde 40, hade jag en hel kategori här på bloggen för allt roligt som hade med firandet att göra... (nåja, jag har visst släppt in lite annat i den kategorin, ser jag) men den här gången får jag spara undan lite i ett enda inlägg. Bästa grejen med att vara borta när en fyller jämnt, verkar ju vara hur mycket firande det blir i efterhand! 
 
Osäkert om denna länk går att nås av andra men jag chansar. Det är 3 helt underbara minuter!! Den spelade barnen upp för mig på själva dagen som annars inte ägnades så mycket åt att fira. Första safarituren stal all uppmärksamhet!
 
Men när vi kom fram till Sydafrika några dagar innan, stod en flaska bubbel och godis och väntade på oss när vi kom på rummet.
 
Från Pippi och Li
 
Det kom ju fram den 10 mars att jag fyllde år, och personalen på campen beklagade att de inte visste innan, men halade snabbt fram 2 flaskor bubbel efter kvällsmaten. Dagen efter kom de ut med tårta till middagen.
 
 
När jag kom hem från Sydafrika, mötte ballonger och presenter från Åsa som även tagit hand om min post:
 
 
Dagen efter kom Far och Jimmys föräldrar och åt tårta och uppvaktade oss båda (Jimmy fyller år dagen före mig). Far hade även med en rosa flaska från min moster.
 
 
 
 
(Jimmy hade redan hunnit ge sina fina presenter och dem lyckades jag inte dokumentera, inte heller fina bordet med tårta)
 
Med blomsterbud kom det mera blommor.
 
Från ex-svärmor och ex-svåger
 
Snart blev det måndag och vardag och då stod ett gulligt kort och väntade på mitt bord på jobbet.
 
Helt överraskande dök en dansk kollega upp med en härlig bukett till mig, jag hade t o m matchande t-shirt!:
 
Sedan blev det officiell firning i fredags med jättetårta, superfina presenter och fint tal och ännu mer blommor.
 
 
 
Samma kväll fiskade mina tullarbrudar upp mig för partajande på stan. 
 
 
Jag valde såklart zebramönstrat för en sån fin dag!
 
50, jag?
 
Det är mycket tema blommor och vin och det känns helt rätt! Jag skulle gärna fylla 50 igen men det blir ju svårt. Flera raringar har datum inbokade med mig för vidare firande dock! Och såklart fick jag många trevliga hälsningar via mejl, sms och Facebook på själva dagen. Hela alltet gör att jag känner mig mycket hedrad och älskad.
 
 
 
 

Godahoppsudden och pingviner

 
Vi hade bokat en privat tur till Godahoppsudden och ett tag tyckte jag att det kanske var lite onödigt lyxigt när det t o m finns hop on-hop off-bussar som går dit. Men vilken tur att vi bokade in oss med Capey tours.

Vänlige Craig tog oss med på en underbar heldag helt enligt våra förutsättningar, och han gav oss många bra tips och svarade också på alla slags frågor från oss alla - inte minst Malins, inför ett skolarbete om Sydafrika.

Vi började med att stanna till vid Clifton Beach där morgondimmorna lättade.

 
 
Sedan Chapman's Peak:
 
 
 
 

Vi åkte vidare till Cape Point National Park där vi lyckades ta foto vid skylten, se sälar och strutsar i det fria.

 

Vi tog linbanan The Flying Dutchman upp till utsiktspunkten. Vi promenerde ner och det var supervackert!

 
 

Sedan blev det lunch och souvenirshopping i idylliska Simonstown.

 
 

Efter det tog vi en kort promenad till Boulder's Beach där den stora pingvinkolonin fanns. Efter att ha kollat in dem på håll, gick vi till en liten badstrand, och plötsligt kom pingviner simmandes mitt bland oss!

 
 
 
 
 
 
 

Sen fick vi besöka vingården Constantia där t o m Napoleon beställt sitt vin! Vår guide lyckade utverka att vi utöver vinprovningen fick testa det vinet. Julia var sedan gammalt mycket intresserad av allt som hade med Napoleon att göra, så hon var extra nöjd!

 
 

An African Villa

Vilken pärla vi fått slå oss ner i under våra första dygn i Sydafrika.
 
Tidernas vänligaste man tog emot oss och berättade allt viktigt och roligt som man kunde behöva veta, ordnar glutenfri frukost till Kata och mycket mer.
 
Vi har fått två bekväma rum med enastående utsikt över taffelberget. 
 
Några fina bilder.
 
Morgonsol på Lion's head 
 
Strax frukost, utsikt från balkongen
Väggdekoration ovanför vår säng
Sällskapsyta där sherry och portvin står framdukat så att man kan ta sig ett glas innan maten
 
 
Inget hindrar (tydligen) att man dricker bubbel i sängen!
 
 
 
Jag fyller ju ändå år! Varför inte skåla i parti och minut?
 
 
 

Kapstaden - första dagarna

 
Ända sen jag var i Uganda för några år sedan, har jag hört Afrika ropa på mig, och med stor spänning bokade jag resan till Sydafrika för ganska länge sen, efter att alla barnen, till min stora glädje, meddelat att de kunde ta sig loss två veckor i mars. 
 
Äntligen blev det dags, och vi samlades i Malmö ett dygn innan avresa, sedan 6 t flyg till Doha och 10 timmar därifrån till Kapstaden. Hela resan har jag skräddarsytt med hjälp av Minna på Sydafrikaexperten. Oj, vad skönt att det stod en vänlig man med vårt namn på när vi fått vårt bagage och passerat genom tullen. 
 
Han lämnade oss på vårt fina guest house, An African Villa, som bäst får ett eget inlägg.
 
Vi gav oss genast ut för lite mat, och barnen fick bekanta sig med "This is Africa". Malin pekade ut en pizza på menyn, och servitrisen la vänligt huvudet på sned och sa, "nej, den där har vi inte, den är på den nya menyn, vi har bara haft den sen i fredags." Idag var det måndag. Nåja, vi gick inte hungriga därifrån! Inte törstiga heller!
 
 
 
 
 
Sedan softade vi lite vid hotellet innan vi öppnade en flaska bubbel och läckra godsaker som anlänt för att förfira min dag, från Pippi och Li! Vilken härlig överraskning!
 
 
En förväxling av flaskor uppstod i kylen så vi firade faktiskt med fel flaska. (This is Africa). Men det är inte värre än att vi får dricka en till, snart.
 
 
Ja, det är Lion's head som kikar på mig i bakgrunden. Det är så vackert att vara omgiven av berg på det viset.
 
Sedan blev det en Uber (superbilligt) till the waterfront. Vilken vy!
 
 
 
Vi bestämde oss för att ta in vilt och smaka av varann. Vi tog Springbock, krokodil, struts och kudu.
 
Malins krokodil
 
Min kudu
 
Sedan sov vi som stockar tills nästa dag, då vi serverades frukost ute i skuggan. Ljuvlig service. Sedan ut och åka hop on - hop off buss, bästa sättet att bekvämt ta sig runt och lära sig massor. Vi tog ett strandhugg på vägen och kände på vattnet, tog oss sedan till den lägre platån (som ändå var en bra bit upp) för att ta linbanan till toppen av  Taffelberget. Det var väldigt tursamt, för det är inte alla dagar som liften går, blåser det för mycket eller blir mulet (båda inträffar ofta), stänger den.
 
Bildbomb från buss, havskant och berg:
 
 
 
På kvällen tog vi oss till restauranggatan och asiatiska Saigon, och festade på kycklinggryta, stekta dumplings, sushi, sötsurt fläsk, ginger prawns och mycket mer, dessutom drinkar och vin och dessert. Slutnota 850 kr inkl dricks!
 
Malins är alkoholfri!
 
Sedan hem och i säng!
 
 

RSS 2.0