USA juli 2019 - del 1 - mest Florida

Fast jag inte blivit riktigt klar med Sydafrika-reportaget (för nästan ett halvår sen), ger jag mig på USA medan det är i färskt minne.
 
Det blev min första riktiga resa med Jimmy - nåväl, en natt i Menstrup och två i Venedig ska inte förglömmas, men drygt två veckor tillsammans och dessutom med hans föräldrar, bror och faster hade ju kunnat vara lite mer utmanande. Nu blev det inte det - maken till smidig och trevlig familj finns nog inte, inte heller Jimmy gick det att tröttna på.
 
Jag och Björn (Jimmys lillebror) turades om att köra - jag tror att det blev totalt ca 200 mil - Atlanta, GA - Montgomery, AL (bara för en övernattning) - Santa Rosa Beach, FL - New Orleans, LA - Tuscaloosa, AL (bara för en övernattning) - Atlanta, GA. 
 
 
Första dagen tog vi oss direkt från flygplatsen i Atlanta till Montgomery, och utan att ens duscha eller byta om, stack vi till en mexikansk restaurang som en av mina värdsystrar rekommenderat på FB - Sol. Här fick vi genast känslan av att allt är stort i USA! Inte minst drinkarna.
 
Alla samlade kring bordet
 
Karin och Åke med sina Margheritas
 
Efter en natt på ett något ruffigt hotell, där bland annat frukost inte serverades trots att det skulle ingå, satt vi oss i bilen och tog frukost på Waffle House. Det blev sedan ett återkommande inslag under resan. På några ställen lyckades vi övertala servitrisen att laga en kanna extra starkt kaffe till oss - jackpot!
 
Här Jimmy med sin skål med hash browns, sausage, ägg
 
Efter några timmar kom vi fram till huset som vi hyrt av min lärare Pat, från mitt utbytesår 1985/86. Hon har varit i Sverige tre gånger och bott hos oss, jag har väldigt starka band till henne - hon var en fantastisk motvikt till mycket som var svårt att anpassa sig till i en väldigt religiös och konservativ (men kärleksfull!) värdfamilj, och småstadsmiljön.
 
Huset var superfint och bara en kort promenad från kritvita stränder och turkost hav.
 
Vågor!
 
Glad, fast en haj precis simmat alldeles nära mig. Jag blev rädd!
 
Vi njöt i fulla drag, vissa tålde sol och värme mer än andra - någon gång stannade några av oss vid huset eller gick till poolen istället.
 
Hela familjen badar
 
 
Vi hade väldigt mycket kul ihop i huset - spelade spel, grillade, lyssnade på musik, fikade mm.
 
The front porch
 
Perfekt plats för morgonkaffet
 
Finfika med kaffe, kakor och Plantation rom (tack vare Marie)
 
Den ganska obekväma soffan...
 
En kväll åt vi vid en vacker strand (men med lång väntetid) - the Bay.
 
Hela gänget på stranden
 
Vi väntar på vårt bord
 
En annan kväll tog Pat och hennes kompis Diane med oss till "Redd, the singing bartender" - en liten servering på baksidan av en bensinmack där man kunde önska låtar genom att fästa post-its på sedlar. Man fick sjunga med och klä ut sig och dansa och äta och dricka gott.
 
Macken där man knappast kunde ana vad som fanns på baksidan
 
Modest reklam
 
Marie, Redd (med sedlar i urringningen) och Pat
 
Alltså, jag tycker ÄRLIGT att Jimmy passar i scarf. Kanske inte i sin huvudbonad.
 
Marie i toppform i en av sina peruker
 
Jimmy the pimp och jag (nykter - min tur att köra bil)
 
Karin, Pat och Marie
 
Björn (inkognito) kysser Redd på slutet av kvällen
 
Efter partyt
 
Och här några andra restauranger som vi testade:
 
Los Rancheros
 
Goatfeathers
 
Såhär lite i efterhand är det nog ändå mötena med människor som gjorde starkast intryck - förutom Pat, träffade jag även de flesta ur min värdfamilj från 85/86 över en lång lunch och några drinkar, och en gammal klasskompis som jag haft lite kontakt med under åren.
 
Laquitta, Tammy, jag och Paula
 
Jag och "lillasyster" Allison (för all del i New Orleans)
 
Jag och Pat, och det stämmer nog att jag är tårögd

RSS 2.0