Blå mot röd

De första veckorna det här året har utan överdrift prövat mig.
 
Med en döende anhörig kan alla andra missöden antingen te sig väldigt banala, eller så blir det bara för mycket att  hantera ytterligare en sak.
 
Vi har t ex haft uppsägningar på jobbet och jag kände först att det faktiskt inte spelar någon roll om jag blir uppsagd eller ej. Nu blev jag inte det (skönt nog) men flera av mina kära kollegor, och där blev det faktiskt till slut nästan mer än jag kunde stå ut med, alla dessa avsked. 
 
En annan incident var min söta lilla Skoda som snällt parkerad utanför mina föräldrars hus blev utsatt för ett våldsamt övergrepp av en stor tung Porsche. Jag var inte själv där för att bevittna det hela men fick såklart bildbevis.
 
 
Det ser kanske inte så farligt ut men uppenbarligen fick Lilla NER så mycket stryk att hon inte kunde repareras. Alla turer med ohjälpsamt försäkringsbolag, vänlig påkörare, rar bärgare, otäck skrotfirma, trevlig biuthyrare blev tungt att rodda. Även känslomässigt var det lite svårt att skiljas från bilen som tjänat mig så väl sedan samma vecka som jag köpte hus och cykel, i slutet av 2013. Vi har varit till Stockholm flera gånger tillsammans och i Bohuslän och i Danmark, och så har vi farit fram och tillbaka till Lund varenda dag.
 
Men jag var ju tvungen att tänka till inför en ny bil. Hyrbilen som jag fick var en liten röd polo och den knallröda färgen gjorde mig så löjligt glad att jag genast visste att nästa bil skulle bli röd. Jag har annars haft två blåa Passater, en ljusblå Audi och en grå Jetta. Hjärtat klappar lite extra för Audi, så när jag fick syn på deras A1:a visste jag att det var den jag ville ha.
 
 
Nu har jag kört runt med henne (ännu inte namngiven) några veckor och det är mycket trevligt, får erkänna att jag inte skänkte platsen i baksätet mycket uppmärksamhet och det är minimalt åtminstone med en lång och stor förare som jag.
 
Jag saknar också backsensorn men det är ju bara att lära känna hur liten hon verkligen är.
 
För första gången har jag tagit en bil via finansiering så det kommer ju att svida lite i plånboken varje månad. Men gullig är hon i alla fall!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0