6 augusti - Mors födelsedag

Min kära mor
 
Den 6 augusti har vi alltid firat Mors födelsedag, alltid utomhus i det gröna, så även i år, hennes 79:e, även om hon inte längre är med oss. Enligt hennes önskan höll vi hennes begravning i mars minimal, och bjöd istället in de 40 (som blev ca 50) närmaste till en sommarfest. Till detta tillfälle kom båda bröderna hem från USA resp Ecuador och det var just bara Mor som saknades.
 
Det kommer nog bilder från Asklunden, där vi började dagen, sedan, för far hyrde in en fotografkompis. En annan bekant spelade jazz på sin saxofon och ledde sången - två sommarpsalmer. Det var släkt, kollegor och många vänner som tillsammans tog del av att urnan med Mors stoft sänktes i jorden. Dagen blev så fin den bara kunde, med den "lilla" komplikation att Far fått bakterier i ett sår när han badade på Ribban, och bara kunde vara med stunden på kyrkogården.
 
Förutom all kärlek som uttrycktes kring min Mor, var jag så glad och stolt över Peters och mina flickor som gjorde precis allt jag kunde önska för att göra den här dagen mindre svår, både praktiskt och känslomässigt. 
 
På kvällen samlades vi i Slottsträdgårdarnas café för buffé och samkväm. 
 
Vad torkar tårar bättre än att få krama en liten brorsdotter? Klänningen är Mors (fantastiskt att jag kunde ha den!)
 
Katarina och Anna Victoria
 
Julia med sin lilla kusin
 
Allison, Mats och jag
 
Johan, Alexandra och Nico (några dagar tidigare i Falsterbo)
 
Vi tre syskon i förra veckan
 
Kvällen avslutades här hemma på min lilla vinterass med en stadig Gin&Tonic, helt onödigt med tanke på all champagne och rosé som redan konsumerats. Kära kusin Nillan och hennes dotter Hanna höll mig sällskap. En annan älskling var med mig i tanken (och via text) från Grekland.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0