Scaniabadet, röd flagg

Årets hittills äventyrligaste bad togs idag! Röd flagg, höga vågor och badvakt som påpekade att det var bad på egen risk. Jag funderar på om det någonsin är någon annans?
 
Bilden gör inte alls verkligheten rättvisa, det blåste hårt och stänkte högt, och allting gungade. Svårast av allt var att hålla fast kläder och väskor. Jag simmade till nästa brygga och fick mig några kallsupar. 17 grader sades det om vattnet.
 
 
Sällskapet var också utmärkt! Perfekt avslutning på vinlunch!
 
 
Summering maj:
 
Nice: 2
Sibbarp: 4
Kämpinge: 1
Scaniabadet:1
 
Summering juni (hittills):
 
Ringsjön: 1
Scaniabadet: 2
Sibbarp: 2

Sibbarp från morgon till kväll

Det är inte ens midsommar och jag börjar ändå tappa räkningen på tagna bad! Men jag vet med säkerhet att jag badade två gånger i söndags, först på morgonen, eller snarare förmiddagen.
 
 
Sen återvände jag på kvällen, i sällskap med Malin. Hon har plötsligt blivit en fantastisk badentusiast! Så olika samma badplats ter sig vid olika tidpunkter på dygnet!
 
 
 
 
 
 
 
Summering maj:
 
Nice: 2
Sibbarp: 4
Kämpinge: 1
Scaniabadet:1
 
Summering juni (hittills):
 
Ringsjön: 1
Scaniabadet: 1
Sibbarp: 2
 

Ringsjön Runt 2017

 
Jag har cyklat både runt Ringsjön och Vombsjön många gånger, och varje gång kommer jag hem nykär i vårt vackra Skåne!
 
Dessutom är det en ren fröjd att delta i volontärskötta arrangemang - de som ställer upp som volontärer i olika sammanhang, år efter år, är ofta de trevligaste och gladaste människorna man kan tänka sig.
 
Oftast har jag haft sällskap till de här loppen, av olika personer. För tillfället (och det har hållit i sig ganska länge!) är Teresa min trognaste lekkamrat och träningskompis. Ingenting är svårt eller trist ihop med henne!
 
 
Och här ett ärligt foto, i halvtid. Backigt som tusan och ganska matt och svettig. Men glad!
 
Slipper hjälm tack vare Hövding! Skönt!
 
I år hade jag dessutom med en egen chaufför/vinflasksöppnare/materialare som snällt väntade vid målfållan efter 3 1/2 timmes trampande. Inte dåligt alls!
 

Scaniabadet och Ringsjön

Svenska flaggans dag ca 08
 
Ett av mina favoritställen för bad måste ändå vara Scaniabadet, det är härligt att det är så djupt, känns lite läskigt men mest spännande. Men jag tänker varje gång jag badar där att skulle jag sjunka nu, är det nog det sista jag gör. Mest av allt tycker jag nog om det för att jag brukar hoppa i efter en timmes cykling. Nytt för i år är att jag simmar fram och tillbaka mellan bryggorna oavsett temperatur.
 
Ibland är det kallare och gråare...
 
30 maj ca 08
 
Jag hann med selfies vid båda tillfällena också, det ena betydligt skönare än det andra!
 
 
 
Efter 65 km av cyklande Ringsjön Runt i lördags, stannade vi till vid en badplats vid sjön. Bada i sjö är inte min specialitet men jag accepterar det. Vill helst att vattnet ska vara salt (helst västkustsalt och inte skånebräckt). Efter loppet var det dock riktigt riktigt skönt.
 
 
Med loppflätor!
 
Ytterligare ett solnedgångsdopp på Sibbarp har jag också hunnit med (i maj)
 
 
 
Summering maj:
 
Nice: 2
Sibbarp: 4
Kämpinge: 1
Scaniabadet:1
 
Summering juni (hittills):
 
Ringsjön: 1
Scaniabadet: 1

RSS 2.0