Januarilista och 6 januari

Såhär med ett nästan oskrivet 2017 framför mig, kan jag inte låta bli att fundera över det där med hur jag lever mitt liv, vad jag gör bra och vad som skulle kunna bli bättre. Varje gång jag umgås med den sortens tankar slutar det med insikten att det är jag själv som avgör hur jag mår till mycket stor del. Visst finns det yttre faktorer, men även när något jobbigt drabbar, kan jag välja att bemöta det på olika sätt. Lite har jag jobbat med det här under 2016 också, det ska erkännas.
 
Så när den här bilden från MyYogaRoom dök upp i mitt flöde, fick tankarna nytt bränsle.
 
 
Jag gjorde en egen lista i mitt huvud och nu kommer den på pränt:
  • Vara utomhus, helst i sol, helst i rörelse
  • Ha kontakt med barn och bröder
  • Fysisk närhet
  • Äta något gott 
  • Yoga
  • Bada i havet
  • Lyssna på/titta på/läsa något bra
  • Skriva något
  • Vila blicken på något vackert
 
Självklart tror jag inte ens i min vildaste fantasi att alla ska rymmas i en och samma dag, men kan jag plocka ett par stycken, är jag nöjd.
 
Och som av en slump blev igår en bra dag att börja på.
 
*** 6 januari - Trettondagen ***
 
Vara utomhus, helst i sol, helst i rörelse - jadå, bästa bästa promenaden ut på Måkläppen i sagolikt väder och i härligt sällskap. 2:45 i sol, vilken ynnest!
 
 
Ha kontakt med barn och bröder - check på den, alla 5!
 
Fysisk närhet - check på den, närmast i övermått.
 
Äta något gott - alldeles för tidigt men väldigt gott - fastlagsbulle.
 
 
Yoga - fail
 
Bada i havet - fail
 
Lyssna på/titta på/läsa något bra - ja, fick anledning att börja om med Sherlock från säsong 1. Sov mig pinsamt nog igenom första avsnittet men hoppas på bättring.
 
 
Skriva något - fail
 
Vila blicken på något vackert - om lycka kan köpas för pengar så är blommor, i synnerhet tulpaner, en ganska enkel väg till lycka för mig. Dessa nyårstulpaner var vackra även när de sjöng på sista versen och bladen föll.
 
 
Såhär var de från början...
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, Sherlock! Har du redan sett alla eller var det första gången (gissar på det första för HUR kan man somna när man ser på Sherlock?!) Isabel har fastnat för den så vi såg alla i julas i väntan på premiären av säsong 4 i måndags.

Svar: Jag har sett några! Och gillar verkligen dem. Men allt som händer mellan 22 och 23 riskerar att få konkurrens av snarkningar, det är som en naturlag. Klarar jag mig till 23 kan jag köra på ett par timmar till.
Karin

2017-01-08 @ 21:13:41
URL: http://www.lattemama.se
Postat av: Anonym

Jag instämmer med Lotta, hur kan man somna under Sherlock :-) Tur man inte somnar under ett pass på Sherlocked dock. Jag gillar verkligen också den moderna tappningen av Sherlock men kan inget annat än tycka om den äldre versionen med Jeremy Brett i huvudrollen. Det är något speciellt med stämningen i den utformningen.

Svar: Ja, jag vet. Skammens rosor glöder på mina kinder. Men nu väntar jag otåligt på nästa avsnitt. I sällskap.
Karin

2017-01-09 @ 08:00:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0