Matlagning

 
Jodå, det lagas mat här titt som tätt, det bara inte ombloggas. Men idag var det en sån där riktig fullträff (tack för det Mat & Ro i Kristianstad) så jag passar på att spara! För Malins skull skippade jag bönorna. Vi kör glutenfria low carbkassen. Stor klasskillnad jämfört med Middagsfrid. Alltid fina leveranser och aldrig skadade råvaror eller svinn. Lite mycket kött, men det räcker även till nästa vecka.
 
Det är ju känt sedan innan att goda saker som får komma ihop blir ännu godare. Brödet kom från personalmatsalen. Enda felet, man blir brödmissbrukare!
 
 
 
 

Promenader och snö

 
En envis förkylning och halt underlag har gjort att jag inte kunnat springa på ett tag, känner lite oro för att kanske ha legat av mig. Under tiden avser jag att i alla fall få ihop 10000 dagliga steg. Men vad det tar emot!
 
Lunchpromenaden på jobbet är inga problem, den händer nästan av sig själv, oftast i sällskap men går ensam också. Men på kvällen, även när jag har anledning att plocka upp nåt på posten, så tar det evigheter för mig att byta om, fixar en massa grejor hemma  Sen när jag väl kommer ut, brukar det ta max 10 minuter, så känner jag hur friden börjar infinna sig. All oro och anspänning viker, jag njuter verkligen och kan tänka klart. Varför ska jag då kämpa emot så?
 
Särskilt välgörande är det nu när det knarrar under skorna och allt är vackert och vitt. Jag går genom kyrkogården flera gånger i veckan, tittar till svärfar och blir påmind om livets förgänglighet. Inte fel det heller.
 
Angående stegen tänker jag också på att det var ett år sen jag fick mitt FitBit-armband och jag kom igång med att gå, sedan att springa. Tänker också på att jag under 100 dagar snittade på över 15000 steg om dagen. Hur kan det då vara svårt att få ihop 10000? Många springer ju på gymmet men det lockar inte det minsta. Har nya löparskor och tillhörande strumpor som tigger om uppmärksamhet.
 
Bilden är från trettondagspromenaden på Måkläppen. Då blev det många steg i alla fall!
 
 

New in

 
 
Så kan det heta när tonåringarna beskriver sina nyinköp. För mig, igår, jodå, lite nytt men också något riktigt gammalt.
 
Jag har köpt en ny kavaj, i mjukistyg, men den ser ändå ganska dressy ut, tack vare att det är stretchigt så sitter den snyggt och lite kroppsnära. Premiär igår, ville inte känna mig för uppklädd så tog svarta jeans och nitbälte (!) till. Men under då? Provade diverse toppar men mycket är lite för fladdrigt. Kom på att jag i lådan "för litet" i källaren hade ett riktigt felköp, en ganska dyr T-shirt från Hard Rock Cafe i San Francisco som alltid varit alldeles för trång. Rafsade upp tröjan, och jag tror att det blev perfekt. Den var tight men stretching, dessutom lång och stannade snällt nere i byxorna hela dagen. 8 år i förvar är väl ingenting? Tar nog 10 kilo till (dvs kommer inte att hända) innan jag har den utan kavaj!
 
Kompletterade med mina nya ormboots.
 
 
Har förresten bestämt mig för att hålla halvpersonliga egoinlägg som det här till bloggen, försöka vara lite mer sparsam på fb, och så sparar jag det mest privata till den riktiga dagboken. Som jag faktiskt skrivit i varje dag på det nya året.
 
 
Den är ju bara så vacker att man inte kan låta bli att öppna den!
 
 
 

RSS 2.0