Min bror... Som aldrig var som en bror

 
Far, Henrik och jag
 
Idag fyller han 50 år, min storebror Henrik. Henrik, som aldrig blev som andra, som jag aldrig lärt känna på riktigt, det gick bara inte. Han var rätt närvarande under större delen av min barndom, även om han emellanåt var på Pilängen.
 
Mor ska köra till stället där han bor imorgon med tårtor, för då jobbar hans kontaktperson. Henrik själv vet inget om födelsedagar, men han tycker om tårta.
 
 
Henrik och Far i julas
 

Lång helg i bild

Förra "helgen" började visst redan i torsdags, tidig revelj för att cykla till jobbet tillsammans med 100 kollegor för ett gott syfte. Selfie i ottan här hemma:
 
 
I mitt gäng cyklade även en fotograf. Här kommer vi in i St Lars-parken, nästan framme alltså.
 
 
Sen var det jobb som vanligt, iofs med avbrott för lite bjudsmoothies och utdelning av vattenflaskor och presentation av välgörenhetsprojekt som vi kan engagera oss i på vår dag som vi får varje år för att göra lite nytta utanför kontoret.
 
Efter jobbet, after work med yatzy, som jag höll i. Kul. Lite drygt att cykla hem.
 
Fredag, jobb, men sen direkt till Falsterbo för traditionell helg med tullarbrudarna. Drinkar, hämtmat att äta utomhus, snicksnack, nakenbad i havet, övernattning, frukost ute, allt var som vanligt och bra! 
 
Min insats för att komma i partymode:
 
 
 
 
Sen var det ju redan lördag! Hem och städa, bada i badkaret, ta en powernap. Fixa sig för Pippis födelsedagsfest.
 
 
 
Ja, det blev rentav till en ny fbprofilbild.
 
Kul fest med traditionella inslag, bl a tårta med spunnet socker, bara att vi (mest jag) spann själva.
 
 
Bröt upp innan midnatt, hem och sova. Sen upp vid 07 för att packa och fixa matsäck för kanotpaddling.
 
 
Listig som jag var, packade jag ett lite snyggt ombyte också.
 
 
Nu syns det att jag börjar bli trött...
 
Till Stockamöllan och sen följde div logistik innan vi paddlade iväg vid 11. Ömsom sol, ömsom, regn, ömsom stilla vatten, ömsom fors. Jättekul!
 
 
 
 
Allt drog ut på tiden, och jag som var hembjuden till en ny stjärna på söndagsmiddag fick förvarna om att jag skulle bli sen och anlända blöt, smutsig och svettig. Han tog det som en man och lät mig fräscha upp mig i hans badrum. Sen fick jag mat, vin, tända ljus, skön musik och både skratta och prata allvar. Vi har pratat mycket böcker så jag tog med mig några favoriter som gåbortspresent.
 
 
 Det blev taxi hem när kvällen tog slut, och då låg Malin i min säng och snusade. Det hade ju blivit min barnvecka.
 
 Härlig helg på många sätt. Men nu hade jag behövt vara ledig!
 

100 dagar senare

 
 
 
Ja, vi gick i mål i stegtävlingen till slut... Det har faktiskt varit en resa, inte bara genom GCC, Global corporate challenge, som mitt jobb var med i och som servade med statistik, upplägg och utmaningar, utan även för mig personligen. Vem hade trott att jag skulle bli en löpare? Eller att jag nästan utan att märka det, skulle gå ner 10 kg? 
 
Lite skönt att lägga fitbit åt sidan några dagar, men snart ska jag nog på det igen!
 
Men visst svindlar tanken på en och en halv miljon steg på 100 dagar!
 
En höjdpunkt, Vårruset:
 
 
Mer statistik:
 
 
 
 
 
 
 
 

Yogaresan 2015

 
Det känns helt rätt att nämna årtalet i rubriken, för just nu känns det högst sannolikt att det blir repris nästa år. Vilken vecka!! Detta blir ett långt inlägg!
 
Programmet:
 
Nästan alla dagar var lika, en härlig mix av yoga, mat och lättja:
 
 
Sällskapet:
 
Jag åkte till Skiathos med mina kompisar Gunilla och Pernilla, och med Pernillas kompis Karin A. På kursen fanns 19 deltagare, idel kvinnor. Vårt lilla gäng höll ihop mest hela tiden, även med vår nya kompis Liisa som hade det tredje rummet i vår villa. Här hade vi just varit med på eldceremoni och fått röda märken i pannorna:
 
 
Vi lärde känna flera av de andra, det var trevliga kvinnor allihop med ganska skiftande bakgrund. Ett gäng var flygvärdinnor (liksom yogafröken), trots att de var närmre 60 flera av dem, var de otroligt fräscha.
 
 
Boendet:
 
Vi inkvarterades i fina dubbelrum i en villa - rummen var i källarplan så de var svala och sköna och det fanns också AC. I markplan fanns kök, matbord, soffor och utgång till terass. I vår lilla trädgård fanns ett stort fikonträd och en utgång till stranden via en liten stig.
 
 
 
Vi i Skånegänget utmärkte oss nog som partygänget också, lyckades klämma in ett glas vin innan maten allt som oftast. Till maten var det vatten och efter det, örtte.
 
Underbart goda fikon:
 
 
 
 
Yogan:
 
Yogan var oftast på altanen till vårt hus, under bar himmel eller under flätat tak. Men ibland på stranden. Övningarna var bekanta från min yogakurs, ett fysiskt pass, andningsövningar och meditation/djupavslappning.
 
 
 
Yogafröken hade ett under av tålamod med allas frågor och behov. 
 
Frukosten:
 
Frukosten förtjänar egentligen ett helt eget blogginlägg, så härlig som den var!! En fest för båge öga och gom.
 
 
 
 
Utmaningar:
 
Det svåraste var utan tvekan Mauna - tystnad - som påbjöds 21.15-09. Fungerade endast undantagsvis i vårt hus. 
 
Helst skulle vi avstå kaffe och omvärlden (internet). Gick inget vidare men vi använde mindre än vanligt av båda.
 
Man får fortfarande inte spola ner toapapper!
 
Vi sjöng lite väl många mantran vid vissa tillfällen, t ex vid eldceremonin... då var det också lite väl mycket hokus pokus för min smak.
 
 
 
Nässköljning! Det var överraskande befriande och vi gjorde det flera gånger. Här Gunilla in action.
 
 
Vi åt vegetariskt även på kvällen, och väldigt lite sött - jag saknade inget under veckan, men idag när jag var och handlade slank det ner både fläsksvålar och färdigt pulled pork i vagnen och jag har varit sjukt sötsakssugen.
 
 
Upplevelser utöver det vanliga:
 
Nattliga nakenbad under kolsvart himmel, fullsmockad med stjärnor och hela Vintergatan tydligt synlig. Havet var fullt med mareld som lös magiskt.
 
Trots att vi skojade mycket om Mauna, mantran etc, så hände något på det andliga planet också. För personligt för att rapportera här och nu. Men många upplevde starka känslor.
 
Lalariastranden som vi åkte till en dag (båtutflykt hela dagen). Hela stranden var mjuka stenar, vattnet så klart och turkost att man inte trodde att det var på riktigt.
 
 
 
 
Lunch på stranden:
 
 
 
På båtutflykten hann vi också besöka två högt belägna kapell. Vackert men slitsamt.
 
 
 
 
 
 
 
Stadsutflykt:
 
Sista dagen åkte vi in till stan, det var faktiskt lite omtumlande med så mycket folk och intryck efter lunget på hotellet. Vi fick en guidad tur som var kul.
 
 
 
 
Dags att åka hem igen; vi ser glada ut trots allt:
 
 
Jag är rentav sugen på att åka till Skiathos med barnen nästa sommar...
 

RSS 2.0