Mitt horoskop 22/6-12/7

Så, kände att det var hög tid att anlita ett etablerat medium för att få lite prognos inför semestern. Här kommer resultatet!
 
Arbete
Du är lyckligt befriad från kontorsarbete, var bara noga med att inte frestas att tjuvkika på mejlen i din smartphone. I stället kan du ägna dig åt försköningsarbete på hög höjd (sommarhus) och hårt fysiskt arbete (den egna trädgården).
 
Hälsa
Perioden har god potential att bli en av de hälsosammaste på länge, vad gäller motion! Tänk bara på ditt steglag där förväntningarna är höga. Varva mellan olika motionsslag. Kosten kunde få sig en genomgång, det går inte att leva på mozzarella, turkisk yoghurt och vin allena. Sömnen verkar äntligen ha rättat till sig, för att det ska fortsätta... följ råden under Kärlek nedan.
 
Kärlek
Efter taffliga försök att finna Den rätte står nu Saturnus snett emot Venus och det betyder att du kan vara nöjd precis där du är. Håll dig från dejtingsajter, skicka inga suktande sms, stäng rentav av mobilen och sluta drömma om en vacker mörk man. 
 
Övrigt
En spännande resa västerut hägrar. Spännande inte minst då flera generationer ska delta! Nästan helt mansbefriat dessutom. Njut av raringar som du har blodsband med. Många vänner vill gärna träffas! Hala fram brädspel, badkläder, picnickorg och bara njut. Du är lyckligt lottad som kan välja och vraka.
 
Vädret
Även ett väletablerat medium har vissa tabun. Ett är att förutspå väder. Det blir ändå som det blir.

Malin 11 år

Igår fyllde Malin 11 år! Dessutom var det Midsommarafton men det fäste vi oss mindre vid. 
 
Malin, vår minsting, är inte så liten längre. Hon har blivit så lång, lite kantig och rätt cool mellan varven. Minns när någon kallade att fylla elva elvton och det ligger något i det, väl i startgroparna för tonårstid.
 
Nåja, dagsreferat! Malin vaknade tidigt men fick snällt ligga kvar i sin säng till halv nio då Peter kom, och vi sjöng tillsammans och gav presenter.
 
 
Kata skulle jobba, så var också beredd denna tidiga timme.
 
Jag hade erbjudit Malin rätt många alternativ för att fira dagen men alla avvisades bestämt, hon ville vara hemma och slappa med mig. Passade inte mig så dåligt eftersom jag var rätt trött efter sista slitiga arbetsveckan som också innefattade sommarfest.
 
Vi bakade, glutenfria kladdiga chokladrutor.
 
 
Morfar kom förbi med en spettkaka och lite annat. Den generationen får annars uppvakta på tårtkalas i morgon.
 
 
Mormor hade också sin vana trogen gjort ett litet collage.
 
 
Det regnade mest hela dagen men när det ljusnade i kanterna tog vi en promenad till Sibbarp. 
 
 
Det var nästan för kallt för att äta glass. Men vi var ganska glada ändå.
 
 
Sen kom Kata hem från sitt jobb i Ystad och vi fixade middag. Barnen är väl skolade i att inte efterfråga ägg och sill och sånt. Malin ville helst äta pizza på Vespa men det var förstås stängt, så hon nöjde sig med andra alternativet Paolo Robertos mozzarellafyllda pasta med tryffelsås. Jag trodde inte att vi skulle få sällskap av Kata, men det fick vi, så vi fick komplettera med glutenfri mat - sötsurstark fläskgryta med ris. Vårt midsommarbord:
 
 
Och efterrättsbuffé där det åtminstone fanns svenska jordgubbar:
 
 
Till middagen fick vi med Julia på Skype ett tag, trevligt!
 
Vi avslutade kvällen med att se Jumanji på Netflix, hade inte sett den förut men gillade den. Saknar Robin Williams (som han var då, 1995)
 
 

Dag i bild

Så sällan som jag skriver här nu, tänker jag att jag ska bruka lite mer allvar när jag väl gör det. Idag var jag sugen på en reportagedag. Jag hade tagit ledigt pga skolavslutning.
 
Jag började med att vakna svintidigt, surfade lite, läste lite tills det var anständigt att stiga upp. Rastlös i kropp och sinne visste jag att en löptur skulle göra susen. Tog min vanliga kvällspromenad fast i löptempo då, med en liten paus vid havet. Superhärligt förstås. Tog en selfie innan duschen.
 
 
 
När jag just skulle duscha, råkade jag titta ut och fann då några nya husdjur i trädgården. Jag gick ut topless och fotade, hoppades att alla grannar snällt var på jobbet.
 
 
 
 Så fixade jag frukost till Malin och fick vårt foto taget i trädgården.
 
  
Jag följde Malin och en kompis (fotografen) till skolan. Snicksnackade med en trevlig mamma på vägen.
 
direkt därifrån tog jag bilen till däckfirman och fick min fälg slipad, så skulle det sluta läcka luft. Glömde fota! 
 
Hann lagom hem för att hänga upp en tvätt och säga God morgon till Kata innan det var dags att gå till kyrkan för avslutning. Lång kö, men trevligt sällskap. Barnen var söta och nästan alla föräldrar var också uppklädda, mysigt!
 
 
 
Ja, den där Limhamns kyrka, så många minnen jag har därifrån!
 
 
 Sen kom Malin hem och kastade sig i soffan för att se ikapp Sommarlov, medan jag körde till sopstationen med supertunga säckar jord.
 
 
Hm, sådär trivsamt ställe...
 
Hem och kasta på mig något ovettigt, vidare till frisören. Glömde fota! Men inget dramatiskt, tog en selfie hemma.
 
 
Oj, sedan när jag höll på med det här inlägget tog allt en konstig men härlig vändning och det blev absolut inte fler bilder tagna.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0