Isla de mujeres

 
Det har minsann inte gått snabbt med resereportagen här. Jag inväntar även ett par BRA foton på mig själv som jag bara sett flaxa förbi i en kollegas mobil men nu har hon gått på tjänstledighet så nu tror jag att hon struntar i oss!
 
Jag tänkte flera gånger med jag var där, hur man skulle beskriva Islan; jag återkom hela tiden till paradisö.
 
Efter konferensen åkte alltså jag och mina kompisar Maria och Janina till Isla de mujeres, ca 30 min med taxi och 30 min med färja från Cancun. Det går inte att förklara hur turkost vattnet var!! Men jag visar ändå en bild, med Isla rätt långt borta ännu:
 
 
Maria och jag hade träffats en kall vinterkväll för att smida planer, men först vinterbadade vi, sedan drack vi vin och när vi väl skulle boka hotellet var datorn slö. Vi sökte då på Tripadvisor på öns namn + beach och bokade första bästa hotell. Billigt var det också. Men ingen av oss kunde ana hur mycket beach det var!! Vi hamnade precis på bästa stranden, Playa Norte. Janina hade ett eget hotell, verkligen hippieaktigt men coolt, rätt nära vårt.
 
Janinas hotell är det gula, det fanns en hel trädgård inne i hotellets mitt, och så fanns rummen och hängmattor runt om...
 
 
 
Här tittar jag ut genom mitt och Marias rum:
 
 
Det var praktiskt taget på stranden! 
 
Här serverades frukosten - utsidan på serveringen:
 
 
Och inifrån (fanns även Wi-Fi):
 
Det var så jädrans underbart!!
 
Isla de mujeres var också rejält mycket roligare än Cancun, lite skitigare, lite mer genuint och spännande. Jag tyckte att det kändes lite som jag föreställer mig Goa, men en del medelålders beach bums, lite braja och sköna typer här och var.
 
En av dagarna åkte jag på snorkeltur med Janina (hon som ligger på fotona som jag vill åt), vi blev dock fotade av ett "proffs" (man fick betala). Jag hade bett honom fota mig med fiskar, för det var som att vistas inuti filmen Hitta Nemo, massor, massor av stora färgglada fiskar, men det blev ju sådär. Man kan ana korallreven, dock. Vi var tvungna att ha flytvästar runt magen. Varsågoda att skratta:
 
 
På snorkelturen ingick också sköldpaddsfarm (de såg till att sköldpaddorna växte till sig och sedan släpptes de ut) och lunch; nyfångade, nygrillade fiskar:
 
 
Vi snorklade också vid öns sydspets där det fanns ett undervattensmuseum med skulpturer 7 meter ner i vattnet. Trots att vi var vid ytan, såg man allt klart och fint.
 
Den andra dagen blev det strand för hela slanten. Här en av Marias stämningsbilder...
 
 
Sämre kan man ha det i januari!
 
Givetvis blev det en del slirande också trots att det var slut med all inclusive.
 
 
 
 
Här sitter jag på vår lilla altan efter lite strand, där jag även fick härlig massage i skuggan... Maria anmärkte lite på att bo på bottenplan med korrugerad plast som inbrottsskydd...
 
 
Hotellets "rabatter" kantades av snäckor:
 
Självklart vill jag åka tillbaka!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0