Fitbit

 
 
På jobbkonferensen fick alla som ville ett Fitbit-armband, grönt såklart, mot att man lovade ett litet bidrag till våra välgörenhetsinitiativ. Dessutom skulle man skapa lag om 7 personer. Vi har inte fått så mycket info om tävlingen än - har den börjat?
 
För tillfället trimmar vi utrustningen och kopplar ihop oss på sajten. Jag har blivit med i ett mycket trevligt lag med en Captain som har föreslagit någon rolig aktivitet varje månad. Jag får säga, att det där att stegen synkas mot appen av sig självt är väldigt trevligt! Och så kan man kolla in läget i appen eller på websidan. På webben får man mer info och bättre överblick. Jag fick resetta min mejladress, var nog lite trött när jag reggade mig första gången, men sedan dess har jag nått upp i snitt 10000 steg som är målet. Vi får väl se hur det fortsätter.
 
Kolla vilken bra dag! Jag är visst Champ på lite av varje! Jag hade fått ännu bättre poäng på kaloriförbrukning om jag hade fyllt i min verkliga vikt; men nån måtta får det vara! 
 
Spontant tycker jag att man får fler steg gratis än med traditionell stegräknare i skärpet; jag minns att det 5 första stegen inte brukade räknas då, så att gå mellan spisen och kylen inte gav utslag. Här tror jag att t ex putsa fönster skulle ge steg, och det är kanske inte rätt, å andra sidan inte fel heller - man är ju mer igång när man putsar fönster än när man sitter i soffan, typ.
 
Till min förtjusning har också Julia ett Fitbitarmband, så även hon är vän med mig där.
 
I alla fall, något av det mest intressanta, tycker jag, är annars sömnmönstret. Jag tror inte att det är helt pålitligt men inte helt fel heller.
 
I natt, tar som ofta igen sömn på helgen, finfint att jag somnade på 6 min ju! Och jag vet säkert att jag vaknade till ett par gånger, särsiilt minns jag den vid 7 när jag hade kunnat stiga upp men lyckades somna om en stund:
 
 
Natten innan, Kata var på fest i Ystad och skulle komma hem med sista tåget. Jag var helt slut efter jetlagveckan och la mig tidigt. Jag sover alltid lite dåligt när jag väntar hennes sms (som hon alltid skickar när hon är på hemväg). Men hon missade såklart sista tåget och ringde mig i stället vid 01. Då vaknade jag såklart till ordentligt, passade även på att gå up och dricka och kissa.
 
 
Och natten innan dess, en vanlig vardag, rätt nöjd med allt över 7 timmar:
 
 
Jodå, tabellbitaren kommer att få sitt med den här leksaken och appen! Det går såklart också att se hur man hävdar sig mot sina vänner och lagmedlemmar. Jag kan redan nu säga att en av tjejerna är träningsfanatikerfantast, så henne kommer ingen att komma i närheten av!
 
Nu då, solen skiner! Dags att samla steg, tror jag bestämt :-)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Kul med lagtanken! Sådär smart är inte mitt jawbone som jag fick i julklapp, det går att lura det att tro att man sover om man bara ligger still. Men jag har skippat att regga mat och dryck och annan träning men tycker det är kul att ha lite koll på steg och sömn. Tyvärr finns det ingen sajt utan bara en app och den är lite begränsad och jag har hittat några buggar.

Svar: Äh, vet inte om man kan lita på sömnstatistiken här heller! Håller med, orkar inte regga träning nån annanstans. Ska dock kolla upp med laget om de skriver in cykling och simning i appen för Fitbit. Mmm, ser fram emot tävlingsdags!
Karin

2015-01-26 @ 13:05:00
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0