Give up/Sign up/Make up: dag 1

Varje år vi åker på den där konferensen med jobbet, blir vi erbjudna att delta i något slags välgörenhetsevenemang tillsammans med de CSR-partners som företaget jobbar med. Första året jag var med, hette det 10-10-10, då vi alla fick 10 dollar i ett kuvert, som vi skulle försöka 10-dubbla på 10 veckor. Det var riktigt kul att se hur kreativa folk var!
 
I år heter utmaningen Give up/Sign up/Make up och det handlar om att skrapa ihop 75 dollar var genom att avstå något av vårt överflöd, eller få folk att satsa pengar på något man gör (t ex cykla något lopp), eller att tjäna ihop pengarna genom att t ex baka och sälja eller tvätta bilar. Företaget matchar sedan våra bidrag x 2 så att varje 75 dollar blir 225. Och pengarna går i år till HOPEHIVs Village Investors Programme där representanter från fattiga byar skapar möjligheter till eget företagande just genom att de som nästan inget har ändå avstår något. 
 
Jag har rannsakat mig om jag har någon ovana som jag skulle kunna sluta med, två flugor i en smäll, typ inte gå på puben eller inte få skönhetsbehandling eller så, men har inte hittat något som jag vill avstå (tycker att jag gör medvetna val redan) men jag vill såklart bidra.
 
Så jag har bestämt mig för en liten twist - med start idag, så ska jag varje gång jag gör något lyxigt/onödigt avstå 10% samtidigt. Just nu tror jag att jag ska bokföra precis här! Kanske blir det en burk i köket med pengar också. Ska bli kul att se hur snart jag får ihop 75 dollar... ca 650 kr.
 
1/2: Kallbadhuset 60 kr + frukostfika på Espresso House 60 kr = 12 kr till HOPEHIV
Summa: 12 kr

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej Karin! Vilken rolig bra idé! Tror också att du gör många medvetna val. Rannsakar mig själv och funderar på var mina onödiga pengar hamnar. Tror jag skulle kunna spara lite på bilkörning, det händer att jag tar bilen när jag kunde cykla. Även en del mat går i soporna fast de inte borde och då är jag ändå bäst i familjen på att äta rester... ;)
Lycka till!
Vi MÅSTE prata eller ses snart. Har lite att berätta... och vill gärna höra hur du har det utanför det som skrivs här. Kram.

2015-02-01 @ 22:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0