Mindful värre!

Ibland blir jag bara helt... överväldigad, av intryck, glädje, sinnesfrid. Och jag fick en sådan stund i morse.
 
Jag sov ända till typ halv nio men då hade jag varit väckt ett flertal gånger av sms, telefonsamtal och till slut hämtning av Katarina som varit på skidresa. Flygplatsen de skulle åka från var stängd, så de fick åka till Torino istället med många timmars ovisshet och väntan. Nåväl, hon är hemma, sover fortfarande tror jag. En snäll pappa hämtade på Kastrup, så min insats var bara från Hyllie.
 
I alla fall, jag märkte att solen sken in genom persiennerna (när hände det sist?) och efter frukost tog jag min vanliga kvällsstegsamlarpromenad, fast som morgonrunda istället då. Och istället för att promenera mitt snabbaste som jag brukar, gick jag i lugn takt och bara njöt. Det var nästan folktomt, fåglarna sjöng, solen sken och allt kändes så fint. Jag satt ner en stund på en bänk i solen, och då hörde jag kyrkklockorna klämta.
 
Har jag någonsin klagat över att vara människa, så tar jag tillbaka det nu. Det är helt OK!
 
Nu, till dagens uppdrag, soppköksvärd.

Genidrag

Ibland är jag ett geni. T ex i kväll. Hade varit ute och samlat mina 10000 steg i bästa power walk-stil, och var egentligen inte hungrig, lite trist att äta själv tror jag.
 
Men imorgon kommer jag att behöva mina krafter så middag i form av en skål hallon med grädde eller 2 lakritspuckar kändes inte rätt i kväll. Jag hade också bullat upp med färskpasta, min favorit är ICAs trekanter fyllda med Karl johanssvamp och tryffel. Medan vattnet kokte upp tog jag slentrianmässigt fram burkpeston från zeta som jag dock tycker kan vara lite artificiell. Och började fundera på matminnen, t ex den godaste pasta jag ätit, på Amalifikusten. Det var valnötspesto på den. Googlade lite snabbt, i alla recepten var det parmesan som jag inte hade hemma. Ok, då, jag testar ändå, hur fel kan det bli?
 
En näve valnötter, några klunkar jungfruolivolja, en nypa salt. Körde med stavmixern medan pastan rann av.
 
Har just slukat hela tallriken. Det KAN ha varit det godaste jag någonsin ätit. Näst efter parmaskinka stekt knaprig.
 
Nej, jag skäms inte över att medge att jag är ett geni.
 
Happy Friday, everyone!

Wellness week... Statusrapport

 
I det gamla livet, dvs innan jag var singel, gick ibland v 8 under namnet Wellness week, om Peter var iväg med alla barnen och åkte skidor. Då passade jag på att boka in en massa kul lyxgrejor som bio och Kallis och sånt. Numera har jag mycket mer av egentid och suktar inte så efter den här veckan.
 
Det slarvas iaf med maten, i bästa fall en färdigköpt räkmacka, men ibland blir det en skål hallon med vispgrädde till middag...
 
Och Facebook, då, det har som väntat tagit upp oförskämt mycket tid, som den här stackars bloggen får lida av. 
 
Men Fitbit, stegräknandet, det går över förväntan. Målet för februari var ingen dag under 10000 och snitt på 12000. Jag har nog närmare 14000 i snitt, och längtar ut både på lunchen och kvällen.
 
Sen välgörenhetsjoxet, det ska bokföras på för en helt onödig blus, dito tights och mjuk filt. 700 kr = 70 till HopeHIV. Säkert annars också!
 
Andra genombrott: nätverkskortet i min MacBook har lagat sig själv efter 2 månaders oduglighet! Och jag har varit på dejt, redan jinxat genom att ha snackat och skrivit om det. Men trevligt var det iaf.
 
 
 
 

Så pinsamt det hade kunnat vara

Tänk om man hade varit en sån där som har noll i koordination, som verkligen inte kan hålla takten eller dansa... samt inte hade varit i nån vidare bra form utan faktiskt ganska tjock. Tänk om man ändå hade fått för sig att gå på ett träningspass som heter Latin Dance Mix. Tänk om det hade funnits vältränade pensionärstanter där som kunde alla rörelserna, och dessutom en bekant som är superfit och knappt blev blöt i pannan ens när man själv lämnade en pöl efter sig, och om man dessutom hade blivit placerad längst fram eftersom man var ny. Tänk så pinsamt det hade varit!!
 
Tänk om man hade varit tvungen att skaka på rumpan och bopparna i en spegelsal, shit, jag smäller av så pinsamt!
 
Tänk om man hade varit en sån som tog hela första terminen på aerobics (på 90-talet) för att lära sig benrörelserna, och först på andra terminen kunde lägga till armarna. Undrar hur det då hade känts när den gullige kubanska instruktören sa när passet var slut "Nästa vecka - allting annorlunda!"
 
Tja, den som lever får se!
 
 

Give up/Sign up/Make up - dag 3

Det händer faktiskt andra saker i livet mer än onödig shopping, men reflekteras inte rättvist här.

Men det där med hur jag ska skänka 10% av överflödsinköp vill jag ändå hålla koll på och redovisa (mest för mig själv förstås).

 
De senaste dagarna har jag köpt 3 utbytesarmband till mitt Fitbit (stegräknare och sömnmätare) och eftersom jag för tillfället verkar bruka allvar med promenerandet, vill jag uppmuntra mig själv till att vara stylish. Dock helt onödigt.
 
Dessutom har jag köpt ett Fitbit var till de två yngsta döttrarna (Julia hade redan fått ett av pojkvännen i julklapp) och eftersom Malin behöver ha det lilla armbandet blev det ett svart stort över till mig. Det tre färgglada kostade 300 kr - 30 kr till HopeHIV alltså.
 
Och på samma ställe kunde jag inte motstå en elektrisk fotfil som jag varit sugen på ett tag.
Samma där - helt onödigt, går naturligtvis bra med vanligt manuellt filande... 349 kr, alltså 35 till HopeHIV.
 
Summa hittills under februari: 133 kr. Jo, det ska nog gå att få ihop 75 USD ganska snabbt...

Give up/Sign up/Make up - dag 2

 
Nu går det undan!
 
 
 
 
Böcker: 360 kr (kanske inte onödigt men hade kunnat lånas på biblioteket)
Vin: 200 kr
 
56 kr till hopehiv
 
Summa: 68 kr
 
Bloggar från min iPad om ni tycker det ser lite slarvigt ut...

Ingefära x 4

 
 
 
Ibland blir det sådär konstigt, att allt verkar följa ett tema, som när jag plötsligt bara hade köpt en massa röda grejor.
 
Nu är det visst tema ingefära.
 
I lördags kväll när jag hade tråkig hemmakväll ensam, struntade jag i middagen och testade Sydsvenskans drinkrecept:
 
Nej, jag gjorde inte 12 "serveringar".
 
Och jag avslutade kvällen med en skål glass och lite finfin choklad som jag fått av en kusin - minibitar i olika smaker:
 
 
Igår på Ica bjöds det på god råsaft som jag köpte med hem:
 
 
Och så idag då, i matsalen på jobbet, det fanns en husmansrätt som inte lockade, en pastarätt som jag inte var jättesugen på, men också morotssoppa med ingefära och sambal oelek. Den tog jag!
 
 
Tur att jag gillar ingefära, tror dessutom att det är nyttigt! 

Give up/Sign up/Make up: dag 1

Varje år vi åker på den där konferensen med jobbet, blir vi erbjudna att delta i något slags välgörenhetsevenemang tillsammans med de CSR-partners som företaget jobbar med. Första året jag var med, hette det 10-10-10, då vi alla fick 10 dollar i ett kuvert, som vi skulle försöka 10-dubbla på 10 veckor. Det var riktigt kul att se hur kreativa folk var!
 
I år heter utmaningen Give up/Sign up/Make up och det handlar om att skrapa ihop 75 dollar var genom att avstå något av vårt överflöd, eller få folk att satsa pengar på något man gör (t ex cykla något lopp), eller att tjäna ihop pengarna genom att t ex baka och sälja eller tvätta bilar. Företaget matchar sedan våra bidrag x 2 så att varje 75 dollar blir 225. Och pengarna går i år till HOPEHIVs Village Investors Programme där representanter från fattiga byar skapar möjligheter till eget företagande just genom att de som nästan inget har ändå avstår något. 
 
Jag har rannsakat mig om jag har någon ovana som jag skulle kunna sluta med, två flugor i en smäll, typ inte gå på puben eller inte få skönhetsbehandling eller så, men har inte hittat något som jag vill avstå (tycker att jag gör medvetna val redan) men jag vill såklart bidra.
 
Så jag har bestämt mig för en liten twist - med start idag, så ska jag varje gång jag gör något lyxigt/onödigt avstå 10% samtidigt. Just nu tror jag att jag ska bokföra precis här! Kanske blir det en burk i köket med pengar också. Ska bli kul att se hur snart jag får ihop 75 dollar... ca 650 kr.
 
1/2: Kallbadhuset 60 kr + frukostfika på Espresso House 60 kr = 12 kr till HOPEHIV
Summa: 12 kr

RSS 2.0