Hög? På löpning??

Något händer här, det är helt klart, något jag aldrig hade trott...
 
Det började i februari, då jag gick minst 10 000 steg per dag, undantagslöst. Ibland kostade det nattsömn, när jag borde gå och lägga mig men gick ut och samlade steg. Tror att jag ändå byggde upp vanan att röra lite mer på mig.
 
Sen 1 mars började jag följa Mirjas löpprogram för nybörjare, först var det springa en minut, gå en minut 10 ggr. Undan för undan har jag trappat upp, skapat Spotifylistor för att hålla reda på tiden och få njuta av musik samtidigt. Det har blivit 3 ggr/v. Ett höjdarknep jag har är att ta live-låtar för löpintervallerna, det betyder att jag alltid får applåder på upploppet. På sistone har jag sprungit 5 min, gått 3 min x 3. Och det inleds alltid med 5 min PW + 45 sek springa med höga knän. Det passet blir knappt 4 km på en halvtimme.
 
Så idag då, har suttit på flyg, tåg, taxi, sovit dåligt och inte på topp. Tänkte ändå få ihop mina steg och se hur det skulle gå att springa. PW + höga knän, redan lite matt, men joggade snällt iväg. När 5 min hade gått och min 3 minuters gåmusik började, kände jag att det nog gick att springa lite till. Så sprang jag de 3 också = 8 min löpning. Sen gick jag 3, sprang 8, gick 3, sprang 8, gick 5. Det blev då 24 min löpning och 16 min gång. Ingen är mer överraskad än jag. Jag var inte ens helt slut när jag kom hem.
 
Min kollega Janina mumlar nåt om Runner's high. Det är nog där jag befinner mig. Men jag tackar och tar emot, byxorna sitter lösare och jag är mycket glad. Rätt mycket går min väg just nu, faktiskt, energi fylls på från olika håll. 

Familjen Belier

Biodags! Supermysig film, ljuvlig ung kärlek, många skratt men även en del insikt. Vill inte komma med spoiler men en stund från slutet blev en ögonöppnare hur det kan vara att leva med ett handikapp. Väldigt intressant med en familj där den utan handikappet är den som avviker.
 
Och dessutom klarar den Bechdeltestet.
 
 
 
 

RSS 2.0