Jungfruturen

Äntligen har jag fått det avklarat; nästan lika efterlängtat och med likaledes blandade känslor som att bli av med oskulden... typ; Var det inte mer än så här? och Skönt att ha det gjort men behöver inte bli nån vana. Men sen: Men ganska kul ändå.
 
Ja, det handlar såklart om den nya fina cykeln, Bianchin som jag vann (genom att ha köpt en bok om Tour de France för 231 kr och sen skickat in orderbekräftelsen till Adlibris. Boken var för övrigt jättefin men jag har gett bort den till min kompis Pippi som älskar det loppet).
 
Såhär pinsamt var det. Och roligt. Om vartannat.
 
Först tog det en god stund innan jag hittade hur man växlar. Ett tag trodde jag att det kanske var en sån där cykel som bara har en växel men jag såg ju på bakhjulet att det fanns kammar (?). Till slut hittade jag en liten löjlig spak på varje sida, liksom gömd i handbromsen. 
 
Pedalerna. De är ju gjorda för att man ska klicka i sina cykelskor och är mer som små klossar (dock inte minsta värsta sorten) men det var iaf inte direkt bekvämt att balansera på dem med vanliga skor.
 
Men så "svingade" jag mig upp på cykeln (inte träningsklädd heller utan i chinos, barfota i röda mockaskor och hoodie, tog upp lite fart och använde de där växlarna. Det var uppenbart att de där små spakarna bara hade ett syfte: att växla upp. Så jag befann mig i det trögaste och kunde omöjligt växla ner.
 
Det var som att jag hade lite för korta fingrar för att nå fram till handbromsarna. 
 
Just då träffade jag en av mina bästa vänner, ute på hundrunda. Hon uppmuntrade mig, beundrade cykeln, men kunde naturligtvis inte hjälpa till med växlarna.
 
Det gick jädrans fort när man bara tog i lite lite. Kul, men jag är farträdd (hade förstås inte hjälm heller, lite värdighet ville jag ju ha kvar).
 
Däcken var löjligt smala. 2 cm breda, max. Jag var jätterädd för att cykla på minsta sten (och det är "en del" makadam på gatorna här, eftersom det grävs ner fiber i varenda gata häromkring) och få punktering. Och varje liten sten jag ändå cyklade över fortplantade sig genom cykeln.
 
Cykeln väger INGENTING. Men så har den inte lås, skärmar, lampor, ringklocka, cykelkorg eller något annat som normala cyklar har.
 
Tjejerna på Malins fotbollsträning superbeundrade mig och cykeln när jag nådde målet, att hämta henne. "Är den verkligen din?" 
 
En av papporna som även tränar tjejerna är proffscyklist (typ). Men jag tog mod till mig och frågade hur man växlade. Han visade mig utan att skratta elakt. (Man vickar på hela handbromsen för att växla ner). Han klämde även lite på däcken och sa åt mig att pumpa upp dem till typ 7 bar. (Tills för en vecka sen trodde jag inte att man kunde mäta cykeldäck i annat än "punka", "sumpigt" eller "hårt och nypumpat". Men nu vet jag bättre förstås. Har t o m köpt en pump som ska klara sportventiler.)
 
Det kostade inte någon svett (mer än lite nervositetshandsvett då) att cykla omkring på den. Borde bara rendera halva poängen i FunBeat, t ex, jämfört med vanliga cykeln.
 
Summa summarum: kul att bli beundrad, men bortsett från det, nä, jag är nog ingen racercyklist. Det som talar mest emot är ju att jag är rädd för hög fart. Och Celeste, vad är det för en ful färg egentligen?
 
 
Såhär glad var jag när jag fick den hemlevererad av en riktig kändis (för oss kulturradiolyssnare, då), dock, diskretion är en hederssak!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Men tänk så enkel den där backen på tjejvättern skulle vara... Och du såg ju hur mycket lättare Lernacken blev för mig på racern.

Du måste faktiskt testa med riktiga skor innan du uttalar dig, blir en helt annan sak! Och du är välkommen att låna mina.

Svar: Men det var inget fel på farten eller cykelupplevelsen egentligen. Mer vad jag vill ha cykel till: åka och bada, ha med fika, shoppa. Här finns ju varken lås eller stöd eller pakethållare eller nåt sånt. Vill inte cykla med ryggsäck ens till badkläderna! Men tack för erbjudandet! Jag har ju redan ett par av dina cykelskor här! Jag har egentligen inget emot att kämpa mig uppför Lernacken heller!
Karin

2014-09-30 @ 08:01:25
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Li

Jag tycker att färgen är jättefin! Men så har jag också blivit kallad pastelltroll en gång ;)

Svar: Eh, jag också, egentligen. Försöker nog bara mest övertala mig själv att det inte är en cykel för mig...
Karin

2014-09-30 @ 12:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0