En rabatt?

Förra helgen slet jag ganska hårt med att anlägga en tulpanrabatt. Att stoppa i lökarna var ju enkelt men att forsla hit och gräva ner stenbumlingarna som man nu bara ser en bråkdel av, var ett styvt jobb, Självklart var det för att glädas till våren... men...
 
 
... liiiitegrann påminner ju denna löftesrika rabatt om en nygrävd grav.
 
Till våren väntas 50 tulpaner, 3 allium, 10 kungsängsliljor och 40 pärlhyacinter/ scillor/ snödroppar. Och därefter vallmo. Men nu... lite gravaktigt.
 
Så, jag tänkte att jag kanske kan sätta något som piggar upp nu, utan att störa lökarna som vilar och suger näring just nu. Inhandlade några minicyklamen.
 
Ner med dem!
 
 
Ja, ni får skratta! Det gjorde jag och Malin. Vi kom överens om att det ser ut som när man planterar i tv-spel, glest utspridda blommor... eller som förrädaren Malin sa: "... eller lite som en grav som man planterat blommor på".
 
Men vänta bara tills det blir vår, då skrattar ni nog inte längre, så blir ni tårögda av beundran. Eller inte.
 
Tur nog finns det vissa inköp som inte kan gå snett, som ljuslyktor. T ex denna på vinterassen (där det druckits dåligt med vin på sistone!).
 
 
Fast jag har också köpt en annan ljuslykta som fick åtminstone Kata att hånskratta. Får berätta om den en annan gång. Nu är det standardsöndagssysslan som gäller: viktvätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0