Limhamns trädgårdshandel

Jag har kört förbi rätt många gånger och nyfiket kastat blickar in.
 
 
Nu äntligen har jag varit där, och oj, så mycket fint de hade, och oj, vilken trevlig kvinna som verkade kunna allt och förstå allt (om växter och trädgård åtminstone). Skulle jag någonsin köpa trädgårdstjänster, vet jag var jag skulle gå! Och Plantagen etc kan rodna och gömma sig... det här var en riktig trädgårdsbutik.
 
Jag kom förstås inte tomhänt därifrån; återstår att byta pelargoner mot ljung i krukorna vid trappan. Men jag gav mig även på att köpa en liten liten cypress på stam och några andra lite annorlunda växter. Säkert kommer bildbevis när jag planterat.
 
Första besöket blev säkert inte det sista.
 
Men besöket i trädgårdshandeln väckte också minnen... Fram tills jag var 10 år bodde jag bara ett stenkast därifrån, och ett av mina starkaste minnen har med den platsen att göra. Då låg nämligen en grönsaksbutik där (och växthus, tror jag). Jag var 6-7 år och hade fått en pappersfemma av Mor för att gå dit och handla (morrötter, tror jag), med lillebror Johan, några månader gammal, i vagn. När jag var nästan framme, skulle bara korsa Västanväg, tog vinden femman som flaxade iväg. Jag minns hur jag stod och tvekade några sekunder, skulle jag lämna vagnen eller låta femman blåsa bort? Nä, jag var tvungen att rädda pengen, sprang ifrån vagnen och jagade efter den. Då hände det som inte fick hända, vinden tog tag i vagnen istället (eller om jag inte hade ställt den dåligt), och jag såg den välta! Allt detta såg också en tant som snabbt fick upp vagnen och rättade till Johan. Jag vet inte om jag handlade eller gick direkt hem med vagnen, men jag vet att jag berättade för Mor. Hon skällde på mig och sa att jag borde ha begripit att det vore bättre om femman försvann än att lämna barnvagnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0