En fin fredag

Det finns ju dagar som bara är gråa och trista och utan överraskningar. Och de dagarna blir sällan ombloggade.

Och så finns det sådana här dagar.
 
Arbetsdagen var ganska stressig, men inte för stressig, bara så stressig så att det skulle bli skönt att det blev helg. Och jag bemästrade både ett återkommande problem med Webex (för all del fick jag hjälp med det) och ett annat problem som jag får varje gång jag kopplar min dator till projektorn. Små irriterande vardagsproblem som fick lösningar, helt enkelt.
 
Sen, stötte ihop med den gulligaste (både på utsidan och insidan) konsulten som inte jobbat för oss på några månader men som nu är tillbaka, fick en kram och en trevlig pratstund.
 
Missade godisbuffén som vi har varje fredag pga brådskande arbetsuppgifter, men hann spela ett parti yatzy, minst en månad sen sist. Och jag vann! Det var mycket jämnt och spännande men slutade alltså på bästa sätt - vi hade alla fyra mellan 262 och 299 poäng.
 
Så, rätt bra arbetsdag!
 
Och sen, satte mig i bilen och körde till Ribban. Bytte till gympaskor för att ta en rask promenad utmed Limhamnsfältet, hann bara precis ut på gångvägen när jag träffade på en gammal kärlek. Mycket trevligt att ses och uppdatera sig lite. (Kärleksmässigt är det absolut inte aktuellt!) Nån kram senare fick jag den där promenaden och vinkade till minst 3 andra bekanta.
 
Ut på bryggan, in på kallis, av med kläderna och klämde in mig i bastun och slöt ögonen. Så skönt! Surr av massa röster och skratt runtomkring mig. När jag inte kunde sitta kvar längre, ut på bryggan och ner i vattnet. Blev hängandes en stund och beundrade solnedgången med Öresundsbron i bakgrunden. Fördelen med att gå ensam - man pratar med okända på ett sätt som i alla fall får mig att känna mig som del av ett sammanhang och gemenskap. Vi skrattade gott åt en kille (man ser ju till herrarnas brygga från dambryggan) som gjorde ett konstfullt hopp i vattnet bara för vår skull (trodde vi). 
 
Jag brukar ju helst bada på Sibbarp där det är lite enklare och mycket lugnare, men jag får erkänna att det var kul med Ribban som omväxling, med så mycket folk och skratt, och alla alternativa människor. En av dem sa till mig att jag hade ett fantastiskt leende när jag klev ur vattnet. Bara en sån sak!
 
Sen, till Malmborgs för att hämta några paket och passade på att köpa "kvällsmat" - en bit ost, ett gott bröd, ett choklad som jag faktiskt inte orkade äta till slut (pga av osten, brödet och ett glas vin). Ensam hemma känns inte ensamt alls.
 
Sen Skavlan. Snart Ajvide Lindqvist.
 
Och flera trevligheter väntar innan det är vardag igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0