En godare jul - Babypaket till Kongo

Om man som jag, känner sig lite mjuk i hjärtat och vill göra lite bra grejor, så är det härligt att jobba där jag är. Det finns hela tiden möjlighet att göra saker för att förbättra världen och lindra det där obehaget över att man bara slösar och tänker på sig själv här och nu. Det hjälper till att vi alla får en dag med full lön för att göra något bra. Det blir alltid lite hausse så här års när man inser att man inte satt sprätt på sin dag.
 
För tillfället pågår Movember, där killarna låter mustascherna växa till allmänt fniss och så kan man skänka pengar som går till forskning om manliga cancerformer. Passar ju bra efter rosa oktober.
 
 
Men till babypaketen! Några på jobbet ska ägna sin dag till att tillverka och packa babypaket som Erikshjälpen förmedlar till förlossningskliniker i Kongo. I fattiga familjer föder kvinnorna ofta hemma, med risk för både sitt eget och barnets liv. Men nu har någon kommit på att man kan locka dem till förlossningskliniken genom att de får en premie med sig hem - ett paket med lite grejor som man behöver när man har en nyfödd. Så nu har jag rensat i babyklädskartonerna i källaren och också ropat hem lite smått och gott från Tradera. Känns riktigt bra! Bara synd att jag inte hade kvar tygblöjorna med hemstickade ylleblöjbyxor. Så präktig var jag för snart 21 år sen!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

En dag med lön för att göra något bra, det har jag aldrig hört förut. Fantastiskt!! I like!
Jättebra initiativ dina kollegor valt! Föredömligt.

2014-11-16 @ 22:32:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0