9. 5 saker jag borde ta tag i

Ja, den här punkten på Lisas novemberlista hade även gått att fylla med 55 saker, absolut.
 
Men det är lätt att fiska fram 5, här kommer de första jag kommer att tänka på:
 
Verkligen ta reda på vad som är rätt lufttryck i mina däck. I den där fåniga tabellen som man har till vägledning på insidan av bensinlocket, ska man dels veta vilken variant av bilmodellen man har, dels bestämma sig för om man är få eller många i bilen. Ändå känns det som att alla som vet något om bilar sitter inne med en helt egen variant av sanningen.
 
Fästa täckskivan under diskmaskinen som hoppar fram lite varje gång man öppnar luckan, vilket för med sig att man måste putta på skivan med foten varje gång man stänger diskmaskingsluckan.
 
Sy klart ett julbroderi som jag haft igång i säkert 5 år.
 
Det ingår i den här serien av broderier som jag är mycket förtjust i:
 
De flesta har jag broderat själv (högtidlighåller de två första döttrarnas födelserår dessutom); Lucian och tomten på nedre raden har Mor broderat när hon var ung. Jag har broderat många fler som jag har gett bort, och förr hann jag med ett par tre stycken under nov-dec om jag ville. Jag medger att synen inte förbättrats de senaste 5 åren och att det kan vara därför som det tar tid.
 
Gräva ner kantstenar längst ner i trädgården där jag hade dahliadjungeln. Jag har fått hem stenarna från Peter (som ju lagt igen alla rabatter) men det är ett rätt stort jobb att gräva ner dem också. Så som jag har gjort på framsidan där jag planterat tulpaner och på baksidan där jag har allt möjligt, gör det mycket lättare att hålla ordning på gränsen mellan gräsmattan och rabatten samt att klippa gräset.
 
Här baksidans rabatt innan kantstenar, och efter, samt tulpanrabatten (hoppas jag!!) på framsidan:
 
   
 
 
Byta ut min MacBook innan den kraschar. Den suckar betänkligt nu efter snart 4 års användning. Jag backar ju upp en på en extern disc men vem vet hur bra det funkar om jag väntar tills denna packar ihop. Men ett är säkert: Once you go Mac you never go back som Kata gärna trumpetar.
 
Jag märker att den här listan till stor del kan återanvändas under dag 21 på novemberlistan men jag ska försöka variera mig lite.
 
 Men just nu, att ta tag i, en dusch! Sedan bär det av till Emporia med några 10-åringar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0