8. Ibland blir jag avundsjuk på…

Den här rubriken från novemberlistan känner jag mig lite kluven till. Jag vill numera tänka att det inte finns anledning att vara avundsjuk, det mesta är ändå upp till en själv att ändra på.
 
Men om jag nu ska vara lite mindre klok och mogen och bara gräva lite i det där som kan skava, det där som går in under dödssynden avundsjuka... Jag medger att avundsjuka inte är särskilt klädsamt, men det är i alla fall inte så att jag missunnar dem som har det jag trånar efter.
 
  • Ett husdjur, och det självklara valet skulle vara katt. Jag har ju grannkatterna till låns, men ändå. Vill ha en egen. Men ryggar för att bli bunden.

  • Gamla lyckliga par. I det här nya tillståndet av singel (fast den här avundsjukan fanns även när jag var gift för jag trodde faktiskt aldrig att vi skulle bli ett gulligt gammalt par) kan det ibland hugga till när jag ser ett vithårigt gammalt par som tar varandras händer på busshållsplatsen, parkbänken eller på väg upp på badbryggan efter ett dopp, och som självklart vet vad den andre tänker efter 50+ år tillsammans.
  • Ett tjockt fint böljande hår. Ironiskt nog är alla tre döttrana väldigt hårfagra och har självfall, så jag får försöka glädas lite med dem.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Li

Visst blir man bunden av att ha katt, men å andra sidan är de ett av de djur som är relativt lätt att hitta någon som tar hand om dem när man är bortrest. Tillsyn två gånger om dagen och hålla dem sällskap en stund i samband med tillsyn. Ingen rastning och risk för olyckor inomhus som med en hund ;)

Svar: Det värsta är, att jag nog egentligen vet det. Ibland undrar jag om det är rädslan för att bli känslomässigt bunden som skrämmer mer.
Karin

2014-11-08 @ 19:35:09
Postat av: Li

Man blir ju känslomässigt bunden, men å andra sidan vägs det upp av att när man kommer hem så står katten innanför dörren och hälsar och vill inget hellre än att leka med en. Och det får det vara värt ♥

2014-11-09 @ 17:05:01
Postat av: Li

Sorry för samma kommentar flera gånger, datorn måste ha fått fnatt ... =)

2014-11-10 @ 07:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0