Du och jag, för alltid?

 
 
Prick ett år har gått sen jag mötte den senaste stora kärleken. Mitt lilla hus. Jag tittar tillbaka i bloggen på den tiden, och fast jag försökte fokusera på det positiva, minns jag att det var både oro och vemod inblandat.
 
Men undan för undan har det blivit ett hem, flyttkartongerna är mer eller mindre tömda ("tack" översvämningen för det) och jag trivs super här i huset. Det har iofs varit så nästan från dag 1, att jag helst bara vill sitta i soffhörnet och mysa. Och inte blir det sämre av att adventsstaken lyser.
 
Det enda som förmörkar är med vilken iskall röst Malin påminde mig om att det var den 30 november 2013 som jag flyttade ut. Det var uppenbart att hon inte tycker att detta är något att fira.
 
 
Ja, jag undrar om inte vinterassen är det allra härligaste här!
 

Siste movember

Åh, vad trist det kommer att bli i morgon på jobbet när alla mustascherna är borta! Jag har fått så många anledningar att le i mjugg den senaste månaden. Är inte så lite nöjd med att min arbetsplats platsar på topp 10-listan heller.
 
Alla vet väl vad movember är till för? Att uppmärksamma sjukdomar som är relaterade till det som är unikt för män, såsom prostata- och testikelcancer. Men det tar sig alltså den skämtsamma formen av mustaschodlande, och på mitt jobb kan man rösta på veckans mo bro, och mo sis för den delen. Och skänka en slant förstås. 
 
Här, några av mina pyntade kollegor.
 
 
En och annan blev faktiskt snyggare med mustasch, särskilt en som tyvärr inte är i collaget, och jag missade ju inte möjligheten att påpeka det för honom. Han blev lite generad och lite nöjd, och sedan såg jag honom sitta och kela lite med sin mustasch i matsalen, så någon effekt hade det. Han sa dock att hans hustru inte var av samma uppfattning, så den är nog borta i morgon.
 

30. Kom ihåg

 

29. Det var onekligen väldigt roligt när…

... jag ansåg att startskottet för adventspynt small: igår kväll!
 
 
Nu vet jag med mig att jag är mycket lättroad.
 
Men den där turkosa stjärnan som jag fick hänga upp i köksfönstret, den betyder så mycket för mig - det var det första jag satte på plats när jag fick huset för precis ett år sen. Jag klickade runt lite i inläggen där och det var en speciell och konstig tid. 
 
Idag ska jag pynta vidare, både här och hemma hos en liten tant. Och så ska jag på fika i Blentarpstrakten. Malin har sovit här för Peter var med i en mörkercykeltävling. Vi passade även på att baka lussekatter igår kväll.
 
Det här var näst sista posten på Lisas novemberlista, dvs i morgon är sista dagen innan december börjar, med allt vad det innebär.

28. Hepp! Det här tycker jag alla bör läsa.

Nu är jag inte själv drabbad, men jag kan bli så i grunden förtvivlad över den här orättvisan mellan mäns och kvinnors möjlighet att få det de vill, och över vem som får ta ansvaret.  Så vill du bli lite upprörd, du också: varsågod!

En bra dag!

Igår var det en riktigt rolig dag. Personalavdelningen hade en wellnessdag:
 
 
Jag skäms lite över att jag inte utnyttjade den bättre, men jag gick på stresshanteringskursen, kikade in i discorummet (fegis) och tog ett snacks.
 
 
Jag ville lämna blod också, men det var bara möjligt att registrera sig; inte att lämna.
 
Sen var jag med Kata på utvecklingssamtal, och det var idel beröm, så kändes roligt förstås.
 
Och på kvällen då, bjuden på pysselkväll på jultema med snittar och bubbel mest hela tiden. Omgiven av 10 gamla LC-kompisar, mysigt!
 
Se vad jag kunde:
 
 
 
Den här dagen ska jag tänka på när jag tycker att vardagen är lite grå.
 
 

27. Ibland skulle jag vilja…

... vara ung igen, men med den trygghet och klokhet jag har nu. Tänk vad jag sprang omkring och bekymrade mig helt i onödan och gjorde konstiga val. Konstigt att jag ändå fick det så bra som jag fick det. Men, rädd för hybris, tydligen, det är ju inte slut ännu.
 
Det här var en av de lite svårare punkterna på Lisas lista, en av dem man kan tolka in lite vad som helst i.

26. Kolla! Här jobbar jag.

Tack Eniro för bilden!
 
 
Eller när jag har tur:
 
 
 

25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet

Ett riktigt lätt och trevligt inlägg på Lisas lista! Att tänka på kylskåpsinnehållet är roligt förstås.
 
 
Ägg, brukar nästan alltid vara ekologiska.
 
Loka.
 
Vispgrädde.
 
Bubbel! Så fort jag får en flaska, åker den in i kylen för att vara drickfärdig så snart något ska firas. Och det behöver inte vara något stort. Oftast när jag korkar upp är det bara för att jag har några kära vänner på besök.
 
Mjölk. Mellanmjölk till Malin (och mig ibland), laktosfri lättmjölk till Kata.
 

Tjuvstart på julen

Fast det inte ens varit skyltsöndag än, har jag minsann hunnit med julbord! I Danmark dessutom. Det är min gamla barndomsvän och hennes syster som lockat med mig till Kanal-caféen i Köpenhamn. I år var även en kavaljer med.
 
 
 
Karrysild.
Husets julesild.
Kryddersild.
Varm rødspættefilet med rejer og asparges.
Røget ål med røræg.
Fersk bornholmerlaks.
Rejer med mayonaise.
 

Hønsesalat.
Andebryst.
Æbleflæsk.
Lun leverposteg.
Ribbensteg med rødkål.
Medisterpølse med rødkål.
Hjemmelavet sylte med rødbeder.
 
 
Osteanretning.
Risalamande.
 
Det där äpplefläsket var fantastiskt gott, liksom rödspättan. Många rätter avstod jag helt.
 
Till maten, några öl och onödigt många snapsar (Ålborg).
 
Ett julbord är mer än tillräckligt för min del, så blir detta det enda, klagar jag inte!
 
Sen en tur till Tivoli där karusellåkande var uteslutet. 
 
 
 
Men det var väldigt vackert, och mysigt! Själv gav jag upp vid 19, medan de andra gick till puben och umgicks några timmar till.
 

24. Månadens klädesplagg är givetvis...

... handskarna! Vilken lyx att sticka händerna i de fodrade skinnhandskarna. Det är nästan så att det blir skönt att gå ut i det svarta eller gråa.
 
En av de lätta från Lisa lista. Kan faktiskt tänka ut flera plagg som det nu blivit säsong för, men håller här alltså.
 
Och så är det en månad kvar till julafton! 

23. Hepp! Dagens måltidstips!

Min senaste paradrätt. Lagade den först en gång och bjöd familjen + några gäster på. Kata som aldrig klagar på mat, tyckte att den var lite konstig. Det hindrade inte mig från att laga den igen till gäster, passade då på att läsa kommentarerna till receptet:
 
 
Nu tror jag att vissa inte förstår att man bara ska använda det allra yttersta av citrusskalen. Och såklart tar man helfet Creme Fraiche.
 
 

22. Kolla! Här bor jag.

Här är jag, mitt lilla hus och utebelysningen som kom upp idag!
 
 
Jag fick för mig att 5 meter slinga skulle räcka både framför och ovanför vinterassen men det var visst lite si och så med ögonmåttet.
 
 
 
 

21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen

Ännu en lista från Lisa lista. Saker att irritera sig på i vardagen... Ja, det ska jag nog kunna få fram.
 
1. På förekommen anledning: Finnar. Som i innebrännare. Återfinns på såväl haka som bröstkorg. 
 
2. Disken står kvar där jag lämnade den. Det fanns många påfrestande moment med att leva med en pedant, men aldrig att jag möttes av odiskade kastruller när jag steg upp på morgonen.
 
3. Att inte ha en femma eller tia i plånboken när man vill ha en kundvagn. Jag vet att man kan ha nån liten mojäng i nyckelknippan men det verkar liksom lite präktigt.
 
4. Oljud. 
 
5. Att EXAKT när det blir reklam på Vakna med NRJ kommer det Radiosporten på P1. 7.15. 
 
Idel I-landsproblem, och hur skönt är inte det, att inte ha värre saker att irritera sig på?

20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…

Jo, det finns en del ovanor som håller på att etableras i det här nya (det känns fortfarande nytt) livet som singel. Ibland är jag alldeles själv när det är dags för middag, och ofta har jag då passat på att fixa lite ärenden.
 
Då händer det att jag nyttjar denna restaurang:
 
Just denna står på Malmö C men det finns liknande på Limhamn och Svågertorp också...
 
Jag tycker att det är lite pinsamt att köpa middag där, så ibland kör jag hem med maten, eller äter i bilen. Och det är alltid exakt samma sak på menyn: En baconrullad korv utan mos, utan bröd, bara rostad lök och ketchup till.

19. Kolla! Det här åt jag idag.

Det går nu sisådär med det där präktiga att förbereda morgondagens blogginlägg från Lisas lista kvällen innan; det blir istället lite stressigt att få till det. 
 
Idag har faktiskt inte varit en så dålig matdag, bara att jag inte haft kameran redo. Till frukost - PREMIÄRvörtbrödsmacka. Till lunch - kanongod fisksoppa med jordärtskockor. Det är så himla fint i vår matsal att fisken+musslorna+räkorna ligger i en djup tallrik och så slår man själv på den skållheta soppan. På så vis blir inget segt eller trist. Dagens roligaste kommentar fick jag dock i kön från en kollega som sa "Undrar om man kan be om extra musslor" på vilket jag svarade att jag trodde att man kunde det. Men sen sa hon att hon egentligen inte gillar smaken av musslor, bara att de är lite läckra på ett kinky sätt. Jag funderade på det där hela lunchen.
 
Till middag, rester av min egen pulled beef från i helgen.
 
Men nu till kvällsfikat åkte kameran fram! Jag bjuder på ett välkomponerat stilleben.
 
Första pepparkakorna, ny glöggsort. Klart godkänt alltihop!
 
 
 

18. Ibland retar det mig att…

Alltså, det här kommer att låta så töntigt. Men jag retar mig faktiskt på att jag inte brukade mer allvar i skolan. Särskilt vad gäller språk. Varför satt jag av alla de där timmarna till ingen nytta? Jag hade kunnat prata flytande franska såväl som spanska om jag bara hade varit en aning mer fokuserad.

Aufguss

Igår var det dags att prova något nytt! Aufguss på Ribersborgs kallbadhus.
 
Spännande! Intensivt. Trångt. Lite väl naket (blandad bastu). Men kommer att göra om det så fort tillfälle ges.
 
4 sessioner med oljor som hälls på stenarna i våtbastun, sen viftar bastuvärden intensivt med handduk så att den heta fuktiga luften piskas mot en. Bara vid ett tillfälle blev en badgäst snärtad med värdens handduk. Första omgången var lime, apelsin, citron. Andra bergamott och något annat. Tredje rosmarin och lavendel. Fjärde ylang-ylang och något annat, samt musik. Dopp i havet mellan varje session. Gnida in sig med salt en av gångerna.
 
Lånar en bild på internet. Det var skönt nog mörkare i vår bastu.
 

17. Hepp! Dagens tv-tips!

 
 
Nu går den tyvärr inte på SvtPlay längre, men jag tyckte mycket om den - Weissensee. Finns säkert att se nån annanstans. Tredje säsongen kommer i vår!
 
Den utspelar sig i Tyskland innan murens fall och är riktigt spännande.

Kryddig granola

 
Klart, bästa Ingrid, att jag ska bjuda på receptet.

Det kom från Buffé. http://www.ica.se/recept/kryddig-granola-med-kokos-717939/

 
 
 
 
 

16. Kolla! Så här ser min autograf ut.

Nja, inte helt pigg på att lägga ut min autograf på internet enligt punkt 16 på Lisas lista. Verkar lite förföljesemaniskt, men jag avstår.
 
Såhär var det när jag började signera i alla fall:
 
 

Gör mig inte besviken nu!

Min iver kände inga gränser i morse när jag såg en produkt i Clas Ohlsons reklam som jag länge suktat efter. Genast for jag ut till Emporia och slog till.
 
Visst känns det slösaktigt med all metall som man får kasta (till återvinnning förstås men ändå) i värmeljustider?
 
Osäkert om detta blir billigare, men mindre att kasta i alla fall.
 
Hållaren är av glas och botten av silikon. Jag tror att alla förpackningar kostade 39 kr: startkit med 2 hållare och 8 ljus alt. 20 refiller alt. 3 hållare.
 
Jag köpte ett startkit och ett paket refiller, väntar nu på värmeljus o'clock så att jag får testa.
 
Detta är startkitet:
 
 
 

15. 5 saker jag blir glad av i vardagen

En liten lista på femtonde dagen på Lisas lista... Halvvägs alltså, det har ju gått bra hittills och inga missade dagar.
 
Jag var frestad att svara Mitt hus på alla 5, men hejdar mig. Nöjer mig med att ta det på nummer 1.
 
 
1. Mitt hus. Det känns så skönt att vara här. Jag trivs till den grad att jag ibland tackar nej till saker för att jag har saknat huset och bara vill vara här.
 
2. Twitter. Jag skrattar högt nästan varje dag. Idag var det den längst ner i skärmdumpen som fick mig på ett toppenhumör. Och Glömda ord och Dictionary stimulerar också. Och så då och då dyker det upp ett par rader från nån kompis eller släkting.
 
 
3. De här tre. Borde varit på första plats förstås och det är de såklart också. Och även om jag inte har dem allihop i vardagen så är de där ändå.
 
 
4. Resor att se fram emot. Jag gillar att boka långt i förväg, dels har kostnaden liksom redan försvunnit när det är dags att åka, men sen kan jag tänka på den där stundande resan långt innan den verkligen händer.
 
5. Oj, nu blev det svårt. Får påminna om att inte alla saker man kan glädjas över i vardagen ryms på 5 punkter; allt det som inte står, är inte bortglömt. Jag säger Allt som blommar! Inne och ute.
 

14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…

Alltså, det här har jag nu faktiskt funderat lite på idag.
 
Eftersom jag känner mig själv, nåt man kan samla på.
 
Och vara utomhus.
 
Trainspotting?

13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.

Dag 13 på Lisas blogglista. Inget svårt val.
 
 
Finns det nåt härligare ställe än Sibbars kallbadhus? Ja, jag vet att de kallar sig Saltsjöbad nuförtiden men det bryr jag mig inte om. Inte mer än när de provar med nya namn på  Stadsteatern och Wessels.
 
Det är också där jag köpt vykortet som jag fotat av för att publicera här. Annars hänger det på kylskåpet så att man kan komma i stämning lite när som.
 
Men den här helgen ska jag visst vara lite otrogen, åtminstone en gång, kanske två. På fredag ska det planeras Cancun med rödvin i glasen, med föregående kallbad. Jag kommer att låta min reskamrat välja badplats. Och på söndag ska jag testa Aufguss på Ribban med en annan kompis.
 
Ni märker vad morgontidigt de här inläggen kommer upp va? Det kallas schemaläggning. Är så rädd att missa annars.

En godare jul - Babypaket till Kongo

Om man som jag, känner sig lite mjuk i hjärtat och vill göra lite bra grejor, så är det härligt att jobba där jag är. Det finns hela tiden möjlighet att göra saker för att förbättra världen och lindra det där obehaget över att man bara slösar och tänker på sig själv här och nu. Det hjälper till att vi alla får en dag med full lön för att göra något bra. Det blir alltid lite hausse så här års när man inser att man inte satt sprätt på sin dag.
 
För tillfället pågår Movember, där killarna låter mustascherna växa till allmänt fniss och så kan man skänka pengar som går till forskning om manliga cancerformer. Passar ju bra efter rosa oktober.
 
 
Men till babypaketen! Några på jobbet ska ägna sin dag till att tillverka och packa babypaket som Erikshjälpen förmedlar till förlossningskliniker i Kongo. I fattiga familjer föder kvinnorna ofta hemma, med risk för både sitt eget och barnets liv. Men nu har någon kommit på att man kan locka dem till förlossningskliniken genom att de får en premie med sig hem - ett paket med lite grejor som man behöver när man har en nyfödd. Så nu har jag rensat i babyklädskartonerna i källaren och också ropat hem lite smått och gott från Tradera. Känns riktigt bra! Bara synd att jag inte hade kvar tygblöjorna med hemstickade ylleblöjbyxor. Så präktig var jag för snart 21 år sen!!
 
 
 

12. Hepp! Dagens filmtips!

Idag blir det två för priset av en. Troligen har jag pratat om båda tidigare men tål att upprepas. Båda är gamla som gatan men det gör dem inte mindre bra.
 
White Palace med Susan Sarandon och James Spader. Åh, nu vill jag genast se om den!
 
 
På svenska heter den Laddat möte och av bilderna att döma ska man tro att det är värsta p-rullen men så är det inte! James Spader's fru har just dött och han är rätt låg, 27 år gammal. Susan Sarandon är medelålders och servitris på hamburgerrestaurangen White Palace. Jodå, det blir både kärlek och sex och problem, men den har så många fina stunder och glimt i ögat.
 
Och så Harold and Maude, dessa udda personer som dras till varann, kanske för att de delar stort intresse för döden. Här är åldersskillnaden ännu större.
 
 
 

11. Månadens färg är givetvis…

... mörkrött!
 
Jag tycker nu att allt här hemma som är mörkrött är så fint!
 
 
 
Man kunde också säga vinröd, och föra tankarna in på glöggspåret.

Fler än jag som längtar

Det går nästan inte en dag nu, utan att jag funderar över hur man ska kunna smuggla in en adventsljusstake i fönstret utan att grannarna märker det. Som jag längtar.
 
Men under tiden bunkar jag upp med något av det viktigaste, adventskalendrar.
 
Malin får en Lego och en choklad.
 
 
 
 
Kata får varannan lucka i Body shops lyxvariant, sen ska jag och Julia dela på de andra 12. Den är verkligen jättedyr men innehåller produkter som man ändå hade velat köpa, i fullstorlek. Sen blir det alltid lite byteshandel beroende på preferenser. Julia kommer hem 1 jan så hon får öppna sina då.
 
 
Men så har jag några raringar som själva begriper vad som är på gång:
 
Novemberkaktus, gammal
 
Julstjärna från i fjol som just nu börjar skifta färg - fascinerande!
 
Och så har jag köpt mig en amaryllis.

10. Kolla! Här har jag ritat en hund.

Vad jag kan!
 
De blev så fina att jag inte kunde välja.
 
 

En godare jul - Aktion Julklappen

Nu är jag vid en tid i livet eller på en plats i min personliga utveckling då jag känner ett starkt behov av att göra skillnad. Jag har flera projekt på gång som mynnar ut i något som har med julen att göra, och har för detta ändamål även skapat en ny kategori här på bloggen: En godare jul.
 
Dagens evenemang var Läkarmissionens Aktion Julklappen som jag antar att jag fick ett mejl om för att jag förra året köpte en alternativ Fars dags present genom Läkarmissionen.
 
Aktion Julklappen går i korthet ut på att bidra med praktiska klappar till barn i fattiga länder i Östeuropa med hjälp av paket som följer en viss mall. Man kan göra det som privatperson, skola, förening eller hur som helst.
 
 
Jag hade med mig två 10-åringar till Emporia där vi provianterade det som behövdes till 6 paket, och sen slog vi in dem hemma. Jag ska sedan köra bort med dem till uppsamlingsplatsen i Genarp.
 
 
 
 
Jag gillar att man kunde göra detta hur stort eller litet man ville, och att jag lät tjejerna titta på ett par klipp från Moldavien för att få lite perspektiv på hur andra kan ha det. Jag blandade med budgetvarianter från TGR och lite dyrare grejor. Köpte t ex Barnängens fina jubileumstvålar med stockholmsmotiv och ett par onödigt dyra pennvässare.
 
Man har på sig fram till 26 nov att delta!

9. 5 saker jag borde ta tag i

Ja, den här punkten på Lisas novemberlista hade även gått att fylla med 55 saker, absolut.
 
Men det är lätt att fiska fram 5, här kommer de första jag kommer att tänka på:
 
Verkligen ta reda på vad som är rätt lufttryck i mina däck. I den där fåniga tabellen som man har till vägledning på insidan av bensinlocket, ska man dels veta vilken variant av bilmodellen man har, dels bestämma sig för om man är få eller många i bilen. Ändå känns det som att alla som vet något om bilar sitter inne med en helt egen variant av sanningen.
 
Fästa täckskivan under diskmaskinen som hoppar fram lite varje gång man öppnar luckan, vilket för med sig att man måste putta på skivan med foten varje gång man stänger diskmaskingsluckan.
 
Sy klart ett julbroderi som jag haft igång i säkert 5 år.
 
Det ingår i den här serien av broderier som jag är mycket förtjust i:
 
De flesta har jag broderat själv (högtidlighåller de två första döttrarnas födelserår dessutom); Lucian och tomten på nedre raden har Mor broderat när hon var ung. Jag har broderat många fler som jag har gett bort, och förr hann jag med ett par tre stycken under nov-dec om jag ville. Jag medger att synen inte förbättrats de senaste 5 åren och att det kan vara därför som det tar tid.
 
Gräva ner kantstenar längst ner i trädgården där jag hade dahliadjungeln. Jag har fått hem stenarna från Peter (som ju lagt igen alla rabatter) men det är ett rätt stort jobb att gräva ner dem också. Så som jag har gjort på framsidan där jag planterat tulpaner och på baksidan där jag har allt möjligt, gör det mycket lättare att hålla ordning på gränsen mellan gräsmattan och rabatten samt att klippa gräset.
 
Här baksidans rabatt innan kantstenar, och efter, samt tulpanrabatten (hoppas jag!!) på framsidan:
 
   
 
 
Byta ut min MacBook innan den kraschar. Den suckar betänkligt nu efter snart 4 års användning. Jag backar ju upp en på en extern disc men vem vet hur bra det funkar om jag väntar tills denna packar ihop. Men ett är säkert: Once you go Mac you never go back som Kata gärna trumpetar.
 
Jag märker att den här listan till stor del kan återanvändas under dag 21 på novemberlistan men jag ska försöka variera mig lite.
 
 Men just nu, att ta tag i, en dusch! Sedan bär det av till Emporia med några 10-åringar.
 

8. Ibland blir jag avundsjuk på…

Den här rubriken från novemberlistan känner jag mig lite kluven till. Jag vill numera tänka att det inte finns anledning att vara avundsjuk, det mesta är ändå upp till en själv att ändra på.
 
Men om jag nu ska vara lite mindre klok och mogen och bara gräva lite i det där som kan skava, det där som går in under dödssynden avundsjuka... Jag medger att avundsjuka inte är särskilt klädsamt, men det är i alla fall inte så att jag missunnar dem som har det jag trånar efter.
 
  • Ett husdjur, och det självklara valet skulle vara katt. Jag har ju grannkatterna till låns, men ändå. Vill ha en egen. Men ryggar för att bli bunden.

  • Gamla lyckliga par. I det här nya tillståndet av singel (fast den här avundsjukan fanns även när jag var gift för jag trodde faktiskt aldrig att vi skulle bli ett gulligt gammalt par) kan det ibland hugga till när jag ser ett vithårigt gammalt par som tar varandras händer på busshållsplatsen, parkbänken eller på väg upp på badbryggan efter ett dopp, och som självklart vet vad den andre tänker efter 50+ år tillsammans.
  • Ett tjockt fint böljande hår. Ironiskt nog är alla tre döttrana väldigt hårfagra och har självfall, så jag får försöka glädas lite med dem.
 
 
 

Räkna ner litegrann

Hela veckan har jag tänkt att jag ska gå in på intranätet och kolla räknaren som påminner om den årliga konferensen, men jag har inte hunnit (eller kommit ihåg det).
 
Men jag har tänkt på den. Till min lycka ska vi tillbaka till samma härliga hotell i Cancun som för 3 år sen.
 
 
Det var helt fantastiskt. Säkert var det lite nyhetens behag, alla blir hänförda på första stora konferensen, men nja, jag tror att det var nåt visst med Cancun.
 
Och jag ska få stanna kvar några dagar efter konferensen och lata mig. Tror att det blir på den här ön:
 
 
Den ser ju inte så trist ut ändå.

7. Kolla! Så här ser jag ut idag.

Ja, vissa dagar är den här novemerlistan svårare att lösa än andra... t ex när assistenter ska fotografera.
 
Jag började dock generöst med en bild av mig själv precis när min dag skulle börja, ca 06:
 
 
 
 
Den bilden gick nämligen att ta på egen hand, med iPaden. Ni ser mitt alldeles nya nattlinne som precis lika gärna hade kunnat vara från 1974. Man kan lita på Nanso!
 
Sedan tänkte jag ta hjälp av yngsta dottern för en lite mer påklädd bild. Det gick sådär. Den rolligaste var när jag gav upp, och stegade fram för att ta kameran från henne...
 
 
 
 
 
 

6. Månadens djur är givetvis…

... rödhaken!
 
 
Jag ser dem jaga runt i trädgården och så har jag fått ett jättefint ljus med rödhakar på, när det brinner lyser det upp så fint inifrån.
 
På min vinterass fanns det en annan gullig fågel härom morgonen:
 
 
Den var så söt att jag nu förlåter en och annan fågellort på mina dynor. Hoppas bara att Pizzatjuven och de andra grannkatterna håller sig undan. Av samma anledning undrar jag om jag ska våga ställa fram mitt fågelbord.

5. Hepp! Dagens boktips! #2

Jag var så till mig över Sally Jones att jag glömde vilka böcker jag egentligen tänkt ta upp idag. Tur att dagen inte är slut, då!!
 
 
De här har jag klickat hem från RFSU med tonåringen i åtanke. Men först läste jag dem själv. Snacka om att man har mycket kvar att lära. Spännande konstnärliga bilder också, snarare än anatomiska skisser (även om det fanns sådana också). 
 
Så, om det finns fler än jag som är vetgiriga, så är detta ett finfint tips!
 

5. Hepp! Dagens boktips!

När jag läste om Augustnomineringarna, blev jag genast sugen på att läsa Mördarens apa tillsammans med Malin. Hon har läst själv länge nu, men ibland saknar jag högläsning. Malin är dock mycket stor vän av ordning, och att läsa del 2 av något innan man läst del 1, är ju bara så fel.
 
Så jag fick klicka hem ettan också, Legenden om Sally Jones. Vilken bok! Låt dig inte förledas av att den ser ut som en bilderbok! Den är både spännande, full av fakta och innehåller en massa svåra ord. Malin insisterar på att jag ska förklara vartenda ett.
 
 
Både jag och Malin tycker hemskt synd om Sally Jones som bara råkar ut för otäcka människor men vi hoppas att det ska bättra sig till slut. Å andra sidan verkar utgången lite osäker med tanke på titeln på nästa bok, Mördarens apa. Den lär vi kunna roa oss med ett tag, för den har 617 tättskrivna sidor och bara bilder här och var...
 

4. Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.

Var på jakt efter ett par stövlar men köpte istället dessa boots som jag tycker är rätt coola till kjol eller klänning. Och sköna är de! Men oj så trista de ser ut på bild!
 
 
Såhär ser de ut på butiksbilden:
 
 
 
Men såhär trivs mina fötter bäst av allt egentligen:
 
 
För övrigt får den här skitdagen snart gärna vara slut snart och morgondagen vara av en annan kaliber.
 

3. Ibland tänker jag att jag borde…

Jag kör vidare på Lisas lista!
 
På förekommen anledning: Ibland tänker jag att jag borde prova igenom alla mina byxor. Idag fann jag till min förvåning ett par välpassande svarta jeans i garderoben. Jag som varit på jakt efter ett par sådana ett tag!

2. 5 saker jag tänkt på idag

Får erkänna att några av sakerna jag tänkt på idag är på samma tema...
 
1. Är det normalt att köra och handla 8 på morgonen, barfota i mockaskorna och utan jacka, i november? Eller att bli svettig på långpromenad med sweatshirt som ytterplagg?
2. Är det normalt att nästan alla löv sitter kvar på träden, gröna, i november? Och rosor i blom?
3. Är det normalt att beöva klippa tjockt grönt gräs i november?
4. Bör man städa innan eller efter gästerna egentligen?
5. Julia! Längtar efter henne. De andra två döttrarna finns skönt nog på armlängds avstånd. Har dock haft ett trevligt Skype med henne alldeles precis.
 
 
 
 

1. Kolla! Så här ser det ut utomhus idag.

Premiär för Lisas novemeberlista!
 
Jag visar nu flera utomhusbilder från idag.
 
Novemberdimma i morse


Jag har pyntat vinterassen för säsongen
 
Dagens trädgårdspyssel: gräva upp dahlior för vinterförvaring. Tog vara på några som ännu var i blom.
 
Knölarna i vinkartonger, på väg till garaget för vintervila
 
Kvällspromenad på kyrkogården, hundratals och åter hundratals ljuslyktor och några tankar på dem som inte finns med oss längre
 

Novemberlista

Det känns jättelängesen jag gjorde Lisas lista, men det var ändå bara några (nåja, 9) månader sen. Det var riktigt roligt och bara lite pressande, så nu hänger jag på igen!
 
Så här ser Lisas novemberlista ut:
 
1. Kolla! Så här ser det ut utomhus idag.
2. 5 saker jag tänkt på idag
3. Ibland tänker jag att jag borde…
4. Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.
5. Hepp! Dagens boktips!
6. Månadens djur är givetvis…
7. Kolla! Så här ser jag ut idag.
8. Ibland blir jag avundsjuk på…
9. 5 saker jag borde ta tag i
10. Kolla! Här har jag ritat en hund.
11. Månadens färg är givetvis…
12. Hepp! Dagens filmtips!
13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.
14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…
15. 5 saker jag blir glad av i vardagen
16. Kolla! Så här ser min autograf ut.
17. Hepp! Dagens tv-tips!
18. Ibland retar det mig att…
19. Kolla! Det här åt jag idag.
20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…
21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen
22. Kolla! Här bor jag.
23. Hepp! Dagens måltidstips!
24. Månadens klädesplagg är givetvis…
25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet
26. Kolla! Här jobbar jag.
27. Ibland skulle jag vilja…
28. Hepp! Det här tycker jag alla bör läsa.
29. Det var onekligen väldigt roligt när…
30. Kom ihåg
 
 
Den här gången ska också Victoria göra den, svåraste utmaningen för mig kommer att vara att inte tjuvkika på hennes innan jag gör mitt eget dagliga inlägg, för hon är alltid så smart och påhittig (och har dessutom en superduperfotograf att låna bilder av).
 
Så jag återkommer under dagen med punkt 1. Först har jag en liten nattgäst att ta hand om. Men det är inte som ni kanske tror. Hon sover snällt i Malins rum.

RSS 2.0