En hjälpande hand

Fredagsgott! A propos ingenting.
 
När nånting händer 3 gånger vill jag gärna kalla det för en spaning, dags nu! Vet inte om det är pga av min nya status som ensamstående/singelmamma eller bara för att jag förtjänar det, men jag har fått en massa överraskande hjälp på sistone. Och jag misstycker inte.
 
Det började när jag var på Bauhaus och köpte krukor och jord till tomaterna, jag hade för avsikt att rulla ut jorden (stor säck!) i min kundkorg med hjul men det fick man inte, korgarna påstods vara larmade. Så jag kånkade ut tillbehören först och skulle gå tillbaka och hämta jorden. Utanför entrén satt en exgranne och mumsade på en korv och insåg min belägenhet, han hoppade snabbt upp, kastade upp jordsäcken på axeln och travade bort till bilen med den. Nice!
 
Sedan, helgen efter, höll jag på med att dra lite maskrosor och då kikade en granne in över häcken och undrade om jag hade mycket maskrosor? För i så fall hade han en jättebra grej som jag fick låna:
 
(killen ingick inte)
 
Och så häromdagen, då berättade jag glatt på lunchen om mina söta solcellsfåglar och att jag nästan ångrade att jag inte köpte fler. Då sa en av konsulterna som jag just lärt känna: "Jag ska till Ikea på torsdag, jag kan handla till dig om du vill?" Gärna, sa jag, men trodde inte att jag skulle ha sån tur att de fanns inne. Men idag kom hon med ett paket till mig; turkosa, min älsklingsfärg!
 
Hur det går för tomaterna? Finfint! Kanske inte lika snabbt som för dem i Victorias orangeri, men jag är ändå väldigt nöjd med dem:
 
När jag fick dem (fotade bara ena krukan)
 
 
 
2 veckor senare (båda krukorna)
 
Det har ju varit ganska fin tomattemperatur där på sistone...
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Allra bäst går det för salladen, den är ätklar nu!

2014-05-03 @ 21:53:48
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0