Skam, skratt, tårar

Vilken händelserik dag, i det lilla sammanhanget, med mycket känslor.
 
 
Det var skolavslutning och ca vart tredje år är vi föräldrar bjudna, klart att jag ville gå. Eftersom det var kl 11 fick jag passa på att jobba hemma.
 
Maliln ville överraska alla genom att ha klänning och vågigt hår. Normalt sett har hon killkläder och är en tuffing.
 
Jag passade på att jobba redan tidigt på morgonen och struntade således i att duscha och klä mig just då. Vanligtvis är jag alltid klar med mig själv vid 07. Men i morse gick jag alltså rufsig, i nattlinne kvart i åtta, och naturligtvis kom Malins små kompisar med sina piffiga mammor förbi, och jag fick ta emot sådär. Sen struntade jag i allt, och gick ut och fotade i nattlinnet. Det var alltså Skam.
 
Men sen duschade jag och fräschade upp mig (ja, jag jobbade faktiskt också) och så bar det av till Hyllie kyrka. Det var längesen jag var där men kände mig genast hemma när prästen tog emot med kolsvart hår och dito kajal, ärmlös prästskjorta så att man kunde se hennes tatueringar på överarmarna. Jag blir bara på så gott humör av folk som inte passar in i förväntingarna. Skratt.
 
Och jag gråter alltid på avslutningar, vet inte vad som är värst, bruna ben med plåster på knäna och vita sandaler, vattenkammade grabbar med tappade framtänder, falsksjungande kör eller att själv sjunga med i Den blomstertid nu kommer. Barnens fröken grät hela tiden (skulle skiljas från klassen nu) och sedan efter kyrkan kramade alla barnen fröknarna, fritidspersonalen och varandra och grät floder. Tårar.
 
Själv fick jag fler kramar än jag fått på länge. Energi!
 
Sen hem och jobba lite igen, gick ganska bra. Har fått en ny snabb dator och det gör det hela lite roligare!
 
Sedan var det avslutning på yogan och som jag kommer att sakna det. Instruktören bjöd efteråt på hemlagad flädersaft och raw brownies, gojibär och torkad papaya. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0