Rostat vitlökssmör

Det bloggas ju inte så flitigt överhuvudtaget nuförtiden, och matlagningsinläggen duggar särskilt glest.
 
Å andra sidan, när det väl kommer ett tips, så är det något alldeles extra! Som dagens tillbehör till helstekt kalkonfilé - rostat vitlökssmör.
 
Alltså, vitlökssmör är man ju välbekant med - röra ner lite pressad vitlök, salt och persilja i rumstempererat smör. Jag kan tycka att det blir lite stickigt.
 
Men dagens underbara tips från Middagsfrid - en helt annan upplevelse!
 
Ta fram 50 g smör från kylen och låt det bli mjukt i rumstemperatur. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Pressa ner 3 pressade vitlöksklyftor och stek på medelvärme i ca 3 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna. Rör ner vitlökskrafset inkl oljan i smöret, salta och peppra litegrann och rör ihop rubbet.
 
Du får nu ett smör med krispiga vitlökssmulor som smakar lite sötstarkt. Det blir så gott att det kan ätas med sked. Ja, jag provade! Kommer att stinka imorgon, men det kan inte hjälpas. 
 
Kanske blev det extra gott för att jag återanvände stekpannan som jag först stekt kalkonfilé i, och sedan sparris, givetvis utan att diska emellan.
 
Smaklig spis!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Mmm! Om du istället vill ha en sås kan du hälla ner den stekta vitlöken och steksmöret i en blandning av CF och majonnäs. Jag brukar då först steka bacon knaprigt, och medan det rinner av på ett papper steker jag finhackad lök och vitlök i baconfettet+lite extra smör. Låt svalna och blanda ner allt i CF och majonnäs. Alldeles galet gott.

2014-06-16 @ 07:56:04
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0