Jakten har börjat

 
Ja, nu börjas det, jakten på den perfekta dahlian och på den perfekta dahliabilden. Jag blir nästan galen av att ha dahlior; det är det första jag kollar in på morgonen, om det har kommit nya blommor och jag vattnar och håller på. Och fotograferar. Ett år fick jag underbara bilder på nyregnade dahlior, med vattendroppar på kronbladen. Och jag vill knappast resa hemifrån; det är ärligt så att jag grämer mig över att sticka härifrån en vecka eller så och lämna raringarna utan tillsyn.
 
Det här är nu bara det första exemplaret som blommar i min dahliadjungel. Jag har förväntningar på att detta året kommer att bli spektakulärt, då jag fått överta gamla stora knölar från en vän till mina föräldrar som inte orkar sköta sina mer. Den ena har nu blivit till en buske som når mig till bröstet, med massor av knoppar. Just den här har jag själv köpt på Bauhaus, innan jag visste om att jag skulle få överta de gamla knölarna.
 
Tidigare år har jag gamblat lite och inte alltid grävt upp knölarna på hösten, delvis för att vi inte hade något bra förvaringsställe i gamla huset. Vissa år (milda vintrar) kunde de klara sig. Men den tiden är förbi; det förstår jag. Och nu har jag ju ett utmärkt garage dessutom.
 
I nästa vecka bjuder jag damen som gett mig knölarna på kafferep, tillsammans med min mor och en annan pigg 80-åring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0