2014

Det är något visst med årets första dag, fast det bara är en ny dag som vilken som helst, andas den möjligheter och nystart, fast oftast lite dimmig av ett lätt dunkande inne i huvudet. Det är alldeles tyst och lugnt både inne och ute.
 
Jag var bjuden på trevlig och jättegod middag ute hos Victoria och Fredrik i Vintrie; där fanns också två synnerligen välartade barn vid bordet, vi var även ute en sväng runt tolvslaget. Ett mäktigt minne var att kyrkklockorna slog, det har jag nog inte varit med om förut. 
 
Fram på morgonkvisten kom Julia hem; Katarina sover hos en klasskompis och Malin är med Peter på Österlen.
 
Nyårslöften? Nja, det brukar ju gå sådär med att bli en bättre människa som motionerar, äter och sover lagom mycket. Men jag har en föresats! Det är att läsa och skriva i min fantastiska dagbok, ett par rader varje dag. Kanske är den tänkt som en kalender men jag såg den direkt som en dagbok. Den är underbart vacker och full av klokhet och inspiration. Catalina Estrada har illustrerat. På varje uppslag finns strofer ur Paolo Coelhos utgivning, och så har varje månad ett tema. Såhär skriver Wikipedia om hans författarskap:
 
Många av Coelhos böcker handlar om människor som följer sina drömmar och upptäcker sig själva. Trots att de möter på svårigheter längs vägen fortsätter de ändå kämpa för att fullfölja sina drömmar.
 
 
 
 
 
Jag känner på mig att 2014 är ett år jag kan se tillbaka till som ett förändringens år. Och jag är full av förväntan på att det ska vara förändring till det bättre, även på insidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0