Philomena

Jag var på bio igår, och jag misstänker att det var typ sista minuten för att hinna se Philomena. Salongen var dock i det närmaste full, och jag tror att varenda en både skrattade och grät.
 
Pojken på väg från barnhemmet med sina adoptivföräldrar
 
Söta Sophie Kennedy Clark från Single Father som den unga Philomena
 
Det var verkligen en gripande film, strålande spelad av Judi Dench och Steve Coogan, och ännu mer gripande - den verkliga berättelsen som boken baserar sig på - The lost child of Philomena Lee - om en ung katolsk flicka som blir med barn, satt i kloster för att föda och arbeta, får träffa barnet en timme om dagen, tills han en dag bortadopteras och flickan slipper ut ur klostret. Vad som händer under de kommande 45 åren får man veta ganska lite om, men Philomena har i alla fall en vuxen dotter. Hon har aldrig slutat fundera över vad som hände med pojken, hur han var när han växte upp och hur han blev som vuxen man. En dag får en desillusionerad reporter uppdraget att undersöka, och spåren leder till USA och en mycket framgångsrik jurist.
 
 
Och bland trailers såg jag att det finns mer att se på bio framöver... t ex The Lunchbox och Boktjuven. Och i kväll kommer säsong 2 av Lilyhammer på TV!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0