I'm still standing!

Nja, kanske inte precis nu, men i min lilla fyrklöver på jobbet pågår en "tävling" (osäkert om de andra vet att det är tävling) om vem som kan stå och jobba längst, och idag använde jag inte min kontorsstol alls, och vann förstås! Det känner jag mig mycket nöjd med, och bara en liten aning sliten. Jag brukar stå ett par timmar på måndagar, onsdagar och fredagar, och sitta tisdag och torsdag, men detta var alltså första heldagen. Jag satt bara på förmiddagsfikan, lunchen och på ett möte 15-16. Sedan hade jag 2 stand-up möten också men då står jag ju såklart. Jag medger att det var extra skönt att gå på toaletten idag, dock.
 
I sociala medier snackas det en del om Sitting is the new smoking - dvs att man hittar fler med hjärt- och kärlsjukdomar hos dem som sitter ner hela dagarna, än hos dem som står eller rör sig. Själv tolkar jag "smoking" som något ohälsosamt och något som outbildade gör (sorry, ev. rökande bloggläsare), dessutom ofräscht, och det är snarare det som motiverar mig. Under rätt många år jobbade jag i skoaffär, och då stod jag ju jämt.
 
Man får väl se om detta håller i sig, eller är något övergående. Att omblogga det, ökar chanserna för kontinuitet.
 
Lite inspiration...
 
Jag gillar särskilt detta:

Side Effects:

  • Negative: Sitting for more than 2 hours at a time is now mildly uncomfortable.
  • Positive: I get less frustrated when standing in lines or on the subway. I bet half the frustration of standing in line is caused by the fatigue of standing. I have none of that now.

Kommentarer
Postat av: Li

Jag sitter alltid när jag jobbar hemma, å andra sidan har jag börjat cykla till jobbet och på isen är jag ju å andra sidan igång 3-4 timmar åt gången. Värt att tänka på i alla fall.

Svar: Jag ser INTE framför mig att du tillhör riskgruppen för stillasittande, Li...
Karin

2014-02-13 @ 09:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0