19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.

Det finns ett årligt tillfälle som jag försöker undvika till varje pris - skolans loppis. Det är horder av barn och föräldrar, loppisbord överallt, omöjligt att överblicka, väsnigt och stimmigt och väldigt svårt att inte låta det egna barnet köpa fula McDonaldsleksaker för 1 kr/st. Oftast är det på skolgården men om det regnar, är det i matsalen och då blir det hundra gånger värre.
 
Men ibland går det inte att krångla sig ur, och ofta har jag fått det otacksamma sista passet, vilket också innebär bortforsling av osålda saker samt att hålla reda på de föräldrar som skänkt saker, men OM det inte blir sålt, vill de ta hem det igen. Men det som också händer på sista passet är såklart att allt som redan var billigt men inte sålts slumpas bort. Jag har t ex vid ett tillfälle köpt 2 par i stort sett oanvända Kavat-skor för 20 kr/paret. Gummistövlar, skridskor, cykelhjälmar, allt det där som man behöver men som ständigt växes ur, kan man verkligen fynda.
 
Ett år lämnade ett litet födgeni sitt klassbord och gick runt och försökte sälja de sista varorna till olika vuxna. Till mig gick han fram med 4 riktigt fina Höganäsmuggar till glögg och undrade om jag inte tyckte att de var värda 15 kr? Jag var såklart på mitt köpslagarhumör och sa: "15 kr/st eller för alla fyra?". "För alla, så klart!" sa grabben.
 
Deal!
 
 
 
Hemma hade jag tillhörande sockerskål och mjölkkanna - kannan har nu gått sönder men skålen blir perfekt till russin och mandel.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0