Spännande odling!

Jag blev så glad över de där små plantorna som jag fick av Victoria, men måste medge att jag på sistone känt mig lite pressad av tomaterna. De har blivit jättestora, behöver ständigt vatten, välter när det blåser och borde förstås ha planterats om för att riktigt trivas. Men de ger många goda tomater, röda och gula om vartannat.
 
Squashen dog för ett tag sen efter lite för hårdhänt bladlusbehandling. och ett tag trodde jag att auberginen skulle gå samma väg. Men... innan jag berättar, några bilder på dess utveckling...
 
Först såg den ut såhär:
 
 
 
Fick hållas på fönsterkarmen ett tag för att växa till sig:
 
 
Nu har den varit ute rätt länge och jag har fascinerats av de vackra, taggiga och lite mystiska blommorna:
 
 
Och så idag, en överraskning!
 
 
Högst tveksamt om jag nånsin kommer att kunna med att skörda! Gissar att du fått 50 st meterlånga vid det här laget i ditt perfekta orangeri, Victoria, men jag är megastolt över denna lilla raring!
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Haha, nä du är faktiskt före mig med auberginerna trots mitt perfekta orangeri. Mina stod skuggade av squashen de första månaderna men har blommat ett tag nu. Jag längtar tills det är dags att skörda (stekta i ohemult mycket olivolja, mmmm) men det tar nog några veckor till.

Däremot kan man räkna squashskörden i meter, och det kommer fortfarande nya. Kul att dina plantor levererar, och som bonus är ju både blommorna och frukterna supersnygga!

2014-08-14 @ 08:31:03
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0