Panta rei

Efter att igår ha landat och föreberett mig inför vardagen genom att ha storstädat (först stugan, sen här hemma), njutit av det underbara bitterljuva sista strandpasset i Falsterbo samt gjort alla tre delarna av mitt yogaprogram på CD, skulle jag gå och lägga mig i god tid. Lite spännande var det med alla blixtarna men jag somnade snällt ändå.
 
I morse vaknade jag av mig själv vid 06, perfekt att komma in tidigt redan första dagen efter semestern, skulle bara kolla sydsvenskan i iPaden för att se om vädret ställt till med något på E22:an eller så. Nöjd med att ingen blixt tagit strömmen i från mig. Rubriker om översvämningar, främst i Limhamn... men man hade väl märkt om man fick det?
 
Öppnade dörren ner till källaren och möttes av... VATTEN i massor. Nu några timmar senare känns fötter och händer som russin efter allt vattenutkastande. Det stod ganska mycket vatten i garaget, spelhålan, tvättstugan, badrummet, bastun, men Katas rum hade klarat sig.  Henne ringde jag och väckte kl 09, så kom hon hit och hjälpte till några timmar.
 
 
 
 
Jag insåg snabbt att garaget var det mest känsliga och det som fanns längst ner i ett 10-tal flyttkartonger var givetvis blött. En del gick att torka/tvätta (t ex massa babykläder) men en del fick kastas. Det enda som gjorde ont att kasta var det fina häfte som Malin fick av dagis när hon slutade där, med bilder från hennes första dagar där, 15 månader gammal, fram tills hon var 6 och började F-klassen. De bilderna har vi ju inte själva negativ/filer på. Men allt annat kändes bara som prylar, en del påsk- och julpynt var det rentav skönt att rensa.
 
Jobbet är såklart inte avslutat, nu är allt tömt och ska torka, men det finns prylar och tvätt överallt. Jag har dock köpt rätt många förvaringsboxar i plast.
 
Grannarna säger att det bara en gång på 10 år kommit in vatten tidigare, och inte alls i den här omfattningen. Så låt oss hoppas att det dröjer till nästa gång! Vissa av grannarna hade märkt vad som pågick redan igår kväll och var uppe och jobbade till 04:30 i morse. Vattnet hade kommit in genom garageporten, trädgårdsdörren i spelhålan samt genom brunnen i tvättstugan.
 
Peter erbjöd sig snällt att komma med sin bil med dragkrok + släp, men innan det hann hända, flirtade jag med en av grannarna som drabbats mycket värre och hyrt en hel liten flyttbil för sitt skräp. De tog alla blöta kartonger + den fina mattan som man nog aldrig skulle få torr igen. Och jag gav dem en pizzapeng till i kväll! Själv körde jag sen ytterligare ett lass med vattenskadad gitarr, mitt vanliga sopsorteringsjox och nu känns det ganska skönt.
 
Imorgon: gå till jobbet och ha lite vardag?
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Fy tusan vilken pärs! Hoppas du har det lugnt och skönt på jobbet idag. Torrskodd!

2014-08-05 @ 13:26:00
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0