Ett sommarprojekt

 
Jag hade inte så många punkter på min to do-lista för sommaren, ändå blev nästan ingen av... Visserligen fick jag rensat i bastun och packat upp lite flyttkartonger med det var på tving av översvämning när semestern just var slut dessutom.
 
Men jag påbörjade ett, tog ett foto på min ytterdörr och tog med till färgaffären för att fråga vad jag skulle ha för att snygga till den.
 
 
Jag tänkte mig måla/lacka/lasera för enhetlig färg och snygga till slitaget vid handtaget.
 
 
Damen i butiken menade att det vore finare att slipa bort allt det gamla och få fram teakfärgen, om det nu var teak, vilket hon trodde. Så jag köpte en flaska teakolja och tänkte att jag ju kunde slipa en dag när andan faller på, och sen smörja in dörren. Det gjorde den nu aldrig, föll på alltså, så när jag kom på vem jag skulle fråga, blev jag lycklig.
 
Den där flotta festen som jag var på förra helgen, när jag blev tillfrågad om jag var vän med värden eller värdinnan, tvekade jag varje gång om jag skulle säga att jag var värdinnans kompis eller värdens mest nöjda kund. Nu sa jag ändå att jag var värdinnans kompis, tyckte liksom att det arbetsmässiga kanske inte skulle vara fog för en festinbjudan. Efter dörrjobbet är jag nu dock ännu mer nöjd.
 
 
 
Teakfärgad, sidenmatt, vacker, hårdvaxad, precis som golvet (dock ek och inte teak) som samme hjälte slipade fram till mig när jag var nyinflyttad.
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Snyggt! Hoppas kunna locka hem samma golvläggare för diverse uppdrag snart.

Svar: Mmm, det kan du säkert!
Karin

2014-08-26 @ 14:20:11
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Hm. Tycker iaf att du ska fortsätta svara att du är värdinnans kompis. Även om kontakten är typ vääääldigt sporadisk. Och att du har betydligt mer nytta av hennes man...

Svar: Ja, hoppas att du, trots min överdrivna beundran av din makes yrkeskompetens, ändå känner att en god vän är mycket mer värd än en riktigt tjusig dörr!
Karin

2014-08-26 @ 15:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0