Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla

 
 
Håkan Nesser har ett par riktigt långa boktitlar som blivit film, både Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö och nu Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla. De två böckerna och filmerna har en del gemensamt, 60-tal, snygga svenska sommarmiljöer, ung omöjlig kärlek, våldsamma män, tjusiga kvinnor. Det är utan tvekan boken om Kim Novak som är bäst, en riktig favorit, men jag gillar även denna. Och så såg jag då filmen igår, premiärkväll på Spegeln med max 8 personer i salongen...
 
Sydsvenskan gav ganska syrlig kritik, och jag håller med till viss del - det fanns flera ologiskheter som jag retar mig på när jag ser film, t ex den mördade mannen, Signhilds pappa, som i pressen beskrevs som tvåbarnsfar. Då måste det andra barnet ha varit väldigt osynligt (eller utfluget). 
 
Men jag förlorar mig i miljörerna, barndomssverige, då allt var lite tystare och lugnare än nu. Att se ungdomarna utan mobil i hand kändes också befriande. Jag gillade ljuset, t ex en morgon när Mauritz kom hem innan solen gått upp, det gråa ljuset som bara finns på sommaren.
 
Det var på det hela taget ganska tragiskt men fängslande. Och jag gillade att se nya skådespelare, nya ansikten.
 
Kvällens biopremiär avslutades med en annan premiär - sitta ute på Lilla Torg, sippa på ett glas vitt och spana på folk och snicksnacka. Till skillnad från i biosalongen var det ganska fullsmockat... Lustigt nog var det varmare vid gasolvärmarna på torget - jacka av - än inne i biosalongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0