Ny fordonspark

Här händer det saker! Flera fordon har bytts ut!
 
Först, Peter fick överta sin pappas Volvo, en välskött diesel S80:
 
 
Då fick den äldre Passaten åka ut på Blocket; egentligen skulle Julia få den att köra med sista månaden i Sverige, men bommade första uppkörningen, och den andra låg bara 2 dagar innan avresa till Skottland...
 
En trotjänare: köpt billigt för sisådär 12 år sen på gamla jobbet; en tjänstebil som såldes förmånligt genom lotteri bland hugade anställda. Den har gått många turer både till Italien och till fjällen:
 
 
 
Sen har den nyare Passaten, köpt på samma vis men ännu billigare, börjat oroa oss, den har klarat sig utan större reparationer länge,men nu har det hänt ett par grejor... den har gått 24000 mil och är en V6:a med fyrhjulsdrift, kul att köra men dyr i drift och reparation:
 
(ja, den är inte fullt så blank och fin, den jag har här hemma, men orkade inte gå ut och fota)
 
Idag har jag beställt en nästan ny Skoda som ersättare:
 
 
Den ska jag visst hämta ut på torsdag! Och lämnar sportspassaten i inbyte.
 
Det verkar som att mörkblått är vår bilfärg i alla fall.
 
Och så är det cykeln då... ramen på min älsklingcykel gick ju av...
 
 
Nu har jag glatt cyklat omkring på Victorias tjänstecykel en månad eller två (tänk som jag drömde om en sådan cykel under en period!), den får högsta betyg. Trots att den bara har 3 växlar går den minst lika snabbt till Lund som min kasserade 7-växlade.
 
 
Alla som börjar på det jobbet får en cykel i företagets färger, Skeppshult Nova, och tydligen får man en ny vart 10:e år sen. Juste! Victoria har gott om cyklar och var snäll och lånade ut sin gulröda, i nyskick, till mig.
 
Nu när Julia har rest, avser jag att använda hennes cykel fram tills jag kan få en utbytescykel till halva nypriset som ersättning för den reklamerade. Jag hoppas att det kommer att ske om ett par veckor. Kommer att ombloggas rejält, förstås!
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Kul med ny bil! Och bra att cykeln kom till användning, även om jag inte tycker att den är så himla snabb (latmask bakom pedalerna antagligen, när jag kör).

2013-09-22 @ 18:13:06
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0