Min nya bil och jag

Ah, jag gillar verkligen min nya lilla bil! Jag har ju aldrig haft en så ny bil, så det är klart att det känns lyxigt - den här hade bara gått 1000 mil när jag köpte den och luktar fortfarande ny (nästan så att jag undrar om det är en särskild parfym de sprutar i den).
 
Allra mest nöjd är jag med bensinförbrukningen! Min gamla bil, med en större tank, brukade jag Peter tanka för ca 1100 kr och så brukade det vara dags att tanka den på nytt efter 550 km. Den här nya lilla rackaren tankade jag för 530 kr, nu efter 400 km visar den halv tank. Nu kan man ju inte svära på att indikatorn är helt ärlig, men det verkar lovande i alla fall! Så är den skattebefriad i 5 år och har vagnskadeförsäkring i 3 år (från uttagsdatumet i början av 2013). Nice.
 
Jag medger att den är lite liten i baksätet - jag skjutsade en av Katas långa killkompisar hem härom natten, och insåg inte förrän han skulle ut, hur trångt han hade det där bak... men man får väl se till att ha långa ben fram och korta bak! Men man kan effektivt fälla sätena så att man får in lite större grejor när det behövs. 
 
Konstigast med den nya bilen: man får visst inte höra på radio när man backar. Varje gång jag backar ur carporten (efter att ha satt på radion), tonar ljudet ner och kommer inte tillbaka förrän jag lägger i ettans växel. 

Kommentarer
Postat av: Karin själv

Glömde ju, a propos bilen, svaret jag fick av verkstaden där jag beställt ett lackstift för att fixa ett litet hack i bakluckan. Jag: "och det framgår väl av förpackningen hur man använder stiftet?" Verkstadskillen: "jadå, det är inte svårt alls, man gör ungefär som... Som med ett nagellack!" Undrar om Peter hade fått samma instruktion?

2013-10-08 @ 21:01:49
URL: http://karinesmeralda.blogg.se
Postat av: Li

Vilken rolig beskrivning av hur man använder lackstiftet =)
Har du döpt din nya älskling? Min bil heter ju Ice för att Princess sitter i den, alltså jag. Men det förstod du nog ;)

2013-10-10 @ 09:21:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0