Nya huset - vardagsrummet

Nu så, sista rummet som jag har bilder på - vardagsrummet! Det är det här golvet jag ska få slipat och vaxat, det är rätt slitet och lite mörkt på ett par ställen. Säljarna har en stor och lekfull hund som nog också hjälpt till att repa lite.

Såhär fint och luftigt såg det ut på visningen:
 
 
 
Men det är slut med luftigheten nu! I änden med jaguarskänken ska jag klämma in hel rad (vita) bokhyllor, troligen positionerade lite till höger, för att pianot ska få plats på vänster lilla väggbit under de 5 minitavlorna.
 
 
 
 
I andra änden, där de har soffan redan nu, ska jättesoffan in, Peter gillar inte den (vi har bara haft den i några månader), men det gör jag och alla barnen, med sina 2 fotpallar. 
 
 
Bordet behåller Peter, det är från hans barndomshem. Jag har chans på ett vädigt fint teakbord (60-tal) från mina föräldrar. Till denna soffa passar den enda äkta mattan som jag tar med mig, väldigt fint. Det var en bröllopspresent från min mattintresserade svärmor, så det är säkert den mest dyrbara också.
 
 
Men sen kommer "problemen"... jag har en stor fin kamferkista i mörkbrunt trä, det roliga med den är att det fanns en likadan hemma hos min mormor och morfar, som mormors far tagit med sig hem (han jobbade på sjön och tog även med sig en liten apa till min mormor när hon var barn). Den kistan har hamnat någon annanstans, men när Peters farföräldrar dog, blev en likadan över, och den fick vi. Vår är fylld med garner och broderier, som doftar svagt av kamfer - en barndomsdoft för mig. Jag ser fram emot att få en nystart även med handarbete, undrar bara om ögonen duger... Såhär ser den ut, ungefär, lite mörkare, bara:
 
 
Och så har jag en brudkista, som min morfar dekorerat till mig:
 
 
Båda tycker jag mycket om, och de erbjuder förvaring (och Peter blir bara glad att bli av med prylar), får se hur de kan positioneras. Jag har några idéer... men sen skulle jag också behöva en plats att arbeta på - ibland jobbar jag hemma och om inte annat så bloggar jag! Jag har ett jättestort och fint skrivbord som jag kan ta med härifrån, men allt lutar nu mot att jag har tur om jag kan klämma in ett miniskrivbord, kanske borta vid bokhyllorna.
 
Nåja, nu är det frukostdags! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0