Nya huset - anlägga rabatt

En av sakerna som jag tycker är lite väl sparsmakat i nya huset är möjlighet till blomsterprakt i trädgården. Jag älskar blommor och nya trädgården är verkligen helt utan rabatter och blommande buskar. Jag hade en superidé om att flytta rabatt från Norra Hylliev, då Peter ändå ville lägga igen den, och att engagera glada medhjälpare till detta.
 
Pippi och Åsa diskuterar medan Victoria (med ryggont och grävförbud) och Stephanie gräver
 
Nu blev det verkligen kanonfint väder, ingen vind, lite sol, och ingen frost som bitit sig fast än. Punktligt 11 stod 4 tjejer utanför dörren och lite senare var det ytterligare en bland dem som inte gav sig när de erbjöd hjälp med vad som helst och jag lite snällt sa att det inte behövdes. Dessa 5 var av det där virket att de ville hjälpa till till vilket pris som helst med vilka tråkiga uppgifter som helst. Så då fick de detta projekt. Tänk er själva, det som tog 2 timmar för 5 personer, det hade ju varit väldigt utmattande och tagit en hel dag för mig själv. 
 
Så nu längtar jag till våren och till bevis för att växterna överlevt flytten. Tänker mig en fjärlisbuske i jämnhöjd med det vita uthuset hos grannen. I nästa inlägg ska jag berätta mer om vad som finns i det uthuset...
 
Sedan fick vi chans att fika i nya vardagsrummet - Peter och jag hade nyttjat vårt Ikeasläp från kvällen innan till max, och kört dit f d köksbordet, numera matsalsbordet, på morgonen, och så hade jag mina Blocket-stolar och en ny fin matta, så det kändes riktigt OK trots att jag haft nycklarna bara 24 timmar. Vi provade årets Blossaglögg, och festade på lussekatter och pepparkakor, drack kaffe och te och julmust. 
 
Kata, Stephanie och Pippi
 
Meningen var att jag och Kata skulle bygga ihop en Ikeagarderob under tiden men det kan man lätt kalla för en flopp. Vi hade inte tänkt på höjden på skåpet resp takhöjden i källaren (går iofs precis), men då garderoben ska monteras liggande och sen resas finns det inte en suck att det går att få till. Nu hoppas jag på att få hjälp att platsbygga den ståendes, återstår att se. Jag ser inte fram emot att släpa tillbaka 100 kg garderob tiill Ikea iaf.
 
På kvällen bjöd jag Peter på hämtpizza som tack för allt Ikea-släpandet, och han avslutade med en smäll, kan man säga, skulle rikta om en spot i en lampa och mörklade hela huset när den small. Det gick att skrämma igång jordfelsbrytaren igen och de flesta av rummen blev ljusa igen, men elen i två rum i källaren verkar ha dött. Så har vi något att pyssla med idag också.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jo men jag har ju ändå rak rygg när jag gräver! Svårt att låta bli att ta i när spaden och jorden är inom räckhåll... Mycket trevlig hus du har, ser fram emot fler besök, och att se om rabatten gillade flytten! Och jag är nu väldans nyfiken på vad som finns i det där uthuset..?

2013-11-25 @ 08:24:24
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0