Allhelgonadagen

Kan inte komma ifrån att jag gillar Svenska Kyrkans slogan i tidningen:
 
Inget godis, inget bus, bara tända ljus.

Och jag undrar om jag någonsin besökt kyrkogården den här dagen förut. Idag var jag där två gånger; först i dagsljus för att besöka min svärfars grav - lagom till högtiden har gravstenar och en liten bänk anlänt. Jättefint alltihop.
 
Och sedan cyklade vi dit en sväng efter att mörkret lagt sig, och vilken upplevelse! Tända ljus överallt, och just när vi kom avslutades gudstjänsten i kyrkan, ut sipprade så vacker sång - Härlig är jorden - att jag blev ståendes på trappan en stund och bara njöt.
 
Vi gick ett varv på kyrkogården, och under ett litet tak stod några vänliga själar och skänkte ut kaffe, pepparkakor och saft, och sålde gravljus för Stadsmissionens räkning.
 
Sen var det middag, och efter det skjutsade jag Katarina till en kompis för översovning - man tog yttre ringvägen bort till Sallerup och sedan rakt ut på landet några minuter - plötsligt svängde jag in på en gårdsplan där 4 hästar nyfiket stack ut huvudena och en hund kom och mötte. Känner på mig att det blir en höjdarkväll för lilla tjejgänget.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej Karin!
Jag noterade också texten på kyrkosidorna i SDS. Väldigt trevligt :) ! Vi var i mina föräldrars hus i Småland i helgen och var förbi min farmor och farfars grav. Väldigt fint på hela kyrkogården.
Kram Ingrid

2013-11-06 @ 22:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0