Studenttankar

Mycket kretsar kring det stundande studentfirandet nu, det mesta är "under kontroll", åtminstone på pappret, dvs på mina to do-listor, men det viktigaste av allt, vädret, kan man ju inte planera.

Dock kan man titta på vädersajter och på trotjänaren dmi har nu fredagen den 7 juni dykt upp...
 
I morse när jag tittade, blev jag ganska glad:
 
 
Det här köper jag, tänkte jag.
 
Av någon oförklarlig anledning tittade jag en gång till TVÅ timmar senare. Då såg det ut såhär:
 
 
Meh, ge er! Inte det minsta kul.
 
undrar nu om jag kan hålla mig till planen, att den 6 juni ta beslut relaterade till väder?
 

Snapseed

 
 
Jag har laddat ner en rolig app till min iPad, som jag för övrigt bloggar från just nu. Jag tycker att paddan har en OK kamera, och så bekvämt att inte behöva ladda över några bilder till datorn...
 
Nu har jag laddat ner gratisappen snapseed, och har på prov redigerat två trädgårdsfoton, Den övre till Drama, och den undre till Grunge. Rätt kul!
 
 
 
 
 
 

Ibland känner jag mig särskilt ung...

... som när jag öppnade dagens post t ex:
 
 
Och även om det låter lite otäckt att 3500 ungdomar skadas på jobbet, känns det lite bra att kallas ungdom...
 
och nej, det var inte adresserat till någons målsman, om nån nu tänkte verka smart och rolig i kommentarsfältet!

Hemlock Grove

 
Tonårstjejerna och jag har snabbkonsumerat säsong 1 av Netflix egen serie Hemlock Grove. Bill Skarsgård (till vänster) har en av huvudrollerna.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... det var svårt att inte titta vidare, men shit vilken udda serie! Massor av riktigt äckliga effekter, tät stämning, mycket sex och våld (gärna på samma gång), väldigt få sympatiska karaktärer, många med övernaturliga krafter, mödrar som åtrår sina söner lite mer än vad som verkar sunt... men jag kommer med glädje att se en andra säsong om den kommer.
 
 

Fjärliseffekten

 
Karin Alvtegen levererar! Jag har läst många deckare av henne; du vet de där som heter något på S - Skam, Skuld, Skugga etc, men med ännu större glädje hennes icke-deckare som den här och En sannolik historia.
 
Jag har hört fjärliseffekten nämnas som begrepp i de mest skilda sammanhang på sistone - den där idén att en liten rubbning kan skapa kaos - om en fjäril slår med vingarna i Sydamerika, kan det bli storm i Skandinavien.
 
I Karin Alvtegens bok är det små händelser som får stora konsekvensker. Det är ett par parallella historier - mest handlar det om en medelålders kvinna som fått en dödlig diagnos och som bestämmer sig för att inte tillbringa sina sista dagar med sin trista man, utan på egen hand, hur döden är ständigt närvarande och hur hon gärna vill ställa tillrätta det som gått fel i vissa nära relationer.
 
En bra recension.

Semifinal 1 ESC

Minsann har jag redan sett det som många får se på tv om bara 10 minuter! Jag var på genrepet av semifinal 1 igår, tillsammans med 11000 andra, och fick ståplats som jag trodde skulle vara lite B, men i själva verket var det mycket kul att vara så nära artisterna - man hade nästan kunnat sträcka ut handen och ta på några av dem.

Saken gjordes inte sämre av att Julia var med, Julia med ett mycket stort ESC-intresse! Hon kunde nästan allt om alla artisterna och vad texterna handlade om mm.

Det var väldigt påkostad scenografi, med fyrverkerier, eld och specialeffekter. Kolla in Moldavien i kväll, t ex.

Musiken då, sisådär alltså! Mycket falsksång och flera bidrag som var väldigt Balkan-aktiga (inget ont om Balkan men det är ingen slump att man röstar på sina grannländer). Den enda jag tyckte var riktigt OK var holländska Anouk, men låten var inte en schlagerlåt (fast det verkar det inte behöva vara heller).

Idag var det festivalstämning redan vid 17 på Hyllie - fullt av folk med flaggor och uppklädda och uppsminkade till tusen.

Man blev inte så lite stolt över att se introt över Malmö.

Summering: fest för ögat snarare än för örat!

Så, bänka er nu, så hinner ni se lite med egna ögon!

ESC - en masse

 
Det är mycket med Eurovision Song Contest nu... vart man än vänder blicken ser man reklampelare med folk med fjärilsansiktsmålningar, ESC-bussarna syns nästan oftare än de vanliga stadsbussarna i den här delen av stan, och med Sydsvenskan kommer ESC-bilagor. Fast jag inte är värst intresserad, är jag ganska påverkad...
 
Malin ska vara med i Malmös firande som pågår non-stop, på Gustav Adolfs Torg på onsdag. Jag är glad att Fröken sköter allt det praktiska.
 
På jobbet har de fint nog tagit fram en app för statistiknördar, och fått SVT att lägga upp den på sin web. Det är ändå lite roligt att någon tänkte på det!
 
Och just det, så har jag blivit med fribiljetter till genrepet till Semifinal 1. Genrepet är på måndag. Jag ska gå med de två stora döttrarna - Julia älskar allt med Mello; Kata är lite svalare. Jag hade för längesedan avfärdat att skaffa biljetter, det verkade bli så dyrt, men som alltid: Gratis är godast! Och nu tycker jag att det ska bli lite spännande!
 
Den 18 maj, själva finaldagen, lyckades jag bjuda hem vänner på middag. Vi får väl se hur många som hamnar i TV-soffan innan kvällen är slut. Tur att soffan rymmer många!

Två månader utan klädinköp

Just nu känns det inte som att jag håller min föresats - jag har shoppat mer än planerat (dvs ingenting), och nu senast var det just ett nyhetsbrev från meandi som jag föll för. (Varorna har inte kommit hem så jag redovisar först nästa månad.) Det är 20% på allt i webshoppen, den bästa t-shirt jag köpt på länge kommer därifrån, så jag var nästan predestinerad för omköp på den, nu beställde jag två. Samma dag hade jag sett en kollega i en ball tröja därifrån; klapp den också.
 
 
Men nu när jag gick in på deras hemsida för att kopiera bilden, såg jag ytterligare en tröja jag verkligen vill ha.
 
Skulle jag klicka hem den, får jag absolut kasta något annat! Jag älskar deras kvalitet på trikågrejor. Ah, man kan inte klicka hem från säsongens sortiment... får väl invänta tills den blir gammal och hamnar i webshopen eller tills jag blir bjuden på party. Problemet uppskjutet alltså.
 
Men utvärderingen innan denna bristande karaktär då... Jag har den här månaden köpt ett par halvlånga vita byxor på Stormberg (endast 99 kr dock), har dem på mig just nu och känner mig sommaraktig, om än lite kall. Och ett nattlinne på Twilfit. Sorterat ut 2 tränings/målartshirts.
 
Summering sedan 10/3:
 
Använt 5/10 frikort
Kastat 4 plagg
Gett bort 5 plagg
 
Än så länge, fler plagg ut än in i garderoben.

En bra dag!

 
Recept på en bra dag:

Frukost ute i solen
(jobba lite)
Lunch ute i solen
(jobba lite)
(handla lite)
(laga lite mat)
Middag ute i solen
Vattna lite
 
och så har vi firat sötaste 16-åringen, förstås
 
 

Katarina 16 år

 
Ett år går så fort! Tyckte nyss att Katarina fyllde 15, men redan är det dags igen!
 
Det är en väldigt händelserik tid i Katas liv just nu, det är mycket med cheerleading, snart är nian slut, i sommar ska hon en hel månad på egen hand (med språkresearrangör visserligen, men utan oss) till San Diego, och det verkar hon inte det minsta nervös för. Och till hösten är det gymnasiedags; även om slutbetygen inte kommit är jag villig att sätta en hundring på att det blir Procivitas. Katarina överraskar oss, och sig själv, med finfina provresultat och betygslöften.
 
Katarina är fortsatt cool och klok, snäll och kreativ, målmedveten och hjälpsam - en massa fina och väldigt olika egenskaper i ett och samma paket. Vi är stolta över henne varje dag!
 
Och det här vädret ska hon få på sin dag, passar bra med att hon beställt grillat till middag...

Helg i bild...

... och lite text.
 
ÄNTLIGEN det sköna vädret! Det var så skönt att jag höll på att missa att magnolian börjat blomma. Och jag vet av erfarenhet, att om man vänder ryggen till, är blomningen över. Så fram med kameran!

 
Och vi fick en ny soffa. Ni anar nog inte hur mycket råstyrka som skulle till för att få ihop den. Men nu kan en hel femmannafamilj rymmas i den utan problem. Just här, bara en som poserar:
 
 
Jodå, vi passade på att skaffa nya matchande dynor till gamla Poängstolar.
 
Lite annat åkte ut på Blocket och det har gått ganska bra med försäljningen.
 
En annan särskild upplevelse: jag hittade en plånbok, och lyckades efter en del pyssel jaga rätt på ägaren innan han hann spärra kort och annat. Han blev såhär glad:
 
 
Men, måndag redan i morgon? Tur att det snart är långhelg.

RSS 2.0