London - avslutningsinlägget

Piccadilly Circus på kvällen
 
Jag har egentligen rätt mycket mer som jag vill skriva om London, men för att inte matta ut någon, eller dra ut på det i evighet, samlar jag nu det sista i ett enda lite längre inlägg. Som vanligt är det Katarina som har fotat.
 
Spaningen: Det var mycket svenskar i London samtidigt som vi var där; allra mest tonårstjejer; ibland i sällskap med sina mammor - anledningen stavas sportlov+OneDirection, och även YouTube-fenomenet The Janoskians var i Hyde Park denna helg - vi skymtade folksamlingen på avstånd. Men vad är det med svenskar och märkeskläder - det är närapå patetiskt hur man på långt håll kände igen svenskarna på kläderna och på frisyrerna - Katarina smälter förstås också fint in i denna spaning. När jag väntade på Kata på Selfridges, såg jag fötterna på 3 tonårstjejer - en i Converse, en i Uggs och en i Hunterstövlar - redan innan jag hörde dem tala, visste jag att de var från Sverige. Samtidigt trängdes också svenskarna på Primark - billighetsbutiken framför andra.
 
Fördom som kom på skam: Jag trodde att vi skulle få ganska trist engelsk mat men alla frukostarna åts på riktigt bra italienska frukostfik - bl a Nero och Paul's - kedjor men utmärkta!
 
 
Och på flyget till London slöläste jag i en Femina - fick tipset om Patty & Bun, ett hamburgerställe ett stenkast från Oxford Street. Vi gick dit - det var trångt, varmt, bullrigt, och Kata påpekade diskret att när jag steg in där, steg även medelåldern ett snäpp. Hamburgarna var handgjorda och löjligt goda. Och en dag åt vi i hotellets restaurang - jättegott kycklingbröst och en creme brulee som bara kan beskrivas som perfekt.
 
Gratisnöje: (Gratis och gratis - vi hade ju köpt heldagsbiljetter till bussar och tunnelbana) - hoppa på lokalbussen till Notting Hill - ta sittplatser där uppe - fin utsikt och man skonade fötterna en stund. Sedan tog vi en härlig promenad i tjusiga kritvita Notting Hill - tyvärr inga foton från det - man tror nästan att man kommit in i ljusterapi - så vitt var det!
 
Gott om hyrcyklar för den som vill cykla!
 
Förhoppning som kom på skam: Trodde att det skulle vara lite mera som vår i London... men icke! Precis lika kallt som hemma och en och annan snöflinga som singlade ner. Men när man kikar in i Hyde Park kan man föreställa sig hur fint det blir om någon månad:
 
 
Men när vi satte oss ner på en bänk, bröt en blek vintersol plötsligt fram!
 
 Jag studerar ihärdigt vår fickkarta - det hade underlättat att ha Julia eller Peter med lokalsinnen med... fast de hade inte stått ut med shoppingen!
 
 Det var verkligen en trevlig och fullspäckad helg! Jättekul att bara vara med ett barn också - det blir så sällan tid till det. Vi var i massor av affärer och Katarina hade en hel lista att bocka av  - lyckades med det mesta. Jag gillade särskilt fina teaffäern Wittards och bokhandeln Waterstones. Ja, Ingrid, nu har du nog en tår i ögat av längtan - ser att du läser mina andra Londoninlägg medan jag skriver här :-)
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Har läst allt, men kommenterar kanske mer en annan dag. Skrev nyss en lång kommentar till Afternoon tea-inlägget och det verkar som om det flög bort... hoppas inte det. Ha en fin helg! Vi hörs! Kram.

2013-03-02 @ 16:58:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0