Cheerleading

Så har jag avverkat en tävling i en ny disciplin: cheerleading.
 
När Kata slutade med konståkningen, började hon genast med cheerleading, tur nog - efter att ha tränat flera gånger i veckan skulle det inte vara bra att bara dega på rummet... Och ganska snart gick hon från träningsgrupp till ett tävlingslag. 
 
När nu DM skulle gå i Borås, föreslog min kusin, vars familj bor där, att jag kanske skulle följa med och heja på Kata och samtidigt umgås lite med släkten. Sagt och gjort - jag skaffade tågbiljetter till mig och Malin - dit tidigt på lördagen; hem söndag eftermiddag.
 
Arrangemanget var riktigt trevligt och effektivt - inte en massa onödig väntan. Det var lite skönare att tillbringa timmarna i idrottshall än i ishall. Nästan 600 tjejer (och en handfull killar) tävlade i olika klasser. Ett viktigt inslag i cheerleading är "spirit", och det tycker jag att de allra flesta uppvisade. Förutom Malin fick jag sällskap av en av mina kusiner och hennes son.
 
Katarina och hennes lag kom på bronsplats. Föreningen hade ordnat biljetter till alla oss som hörde till Malmö på en särskild sektion - det var riktigt kul att sitta tillsammans och heja ihop.
 
Här är Katarinas lag med sina medaljer:
 
 
Och på kvällen (när Kata åkte hem med laget) blev det jättefin och mysig middag med moster, morbror, kusin, kusinbarn och kusinmake. Efter det njöt vi av Earth hour tillsammans.
 
Cheer-Kata själv:
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Min uppfattning är att detta är en sport som växer i snabb takt! Tycker det låter som om det passar perfekt för Kata! Hon kan väl ha lite nytta av sina erfarenheter från konståkningen tänker jag... Jag funderar på om inte någon av mina tjejer känner någon som tränar i det laget... måste kolla det.
Barnens bästisar från första året i DK, som bor i IOWA är superengagerade i cheerleading och tränar stenhårt och reser en del och tävlar.
Det ligger nära gymnastik som jag gillar :) .
Kram.

2013-03-27 @ 00:11:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0