Att utmana sig själv

Jag är inte så mycket för att jämföra mig med andra, på gott och ont, jag finner oftast förklaringar för egna tillkortakommanden, till exempel, och bestämmer mig för att jag är rätt OK ändå. Men så ibland gör jag saker som jag inte tycker är OK, även om många andra gör likadant. 
 
Nu har jag ett sånt läge vad gäller shopping. Jag tycker att det är roligt att shoppa ibland, och det är väldigt sällan behovet som styr, snarare en het önskan om att skaffa något nytt. Och med åren och löneutveckling och annat, behöver jag inte fundera så mycket över utgifterna (notera att jag shoppar i normala butiker och inte lyxgrejor). Det är skönt, och roligt.
 
Men ibland när jag kommer hem med mina senaste inköp kan jag få en dålig smak i munnen - behöver jag verkligen en blus till? Har jag inte redan tillräckligt med skor? Hur ska detta få plats i garderoben? Till saken hör att jag även ogillar att kasta det jag hade sedan innan.
 
Nu har jag varit både i Phoenix och i London och shoppat lite extra mycket under årets första månader; jag skulle säga att jag har nästan allt jag behöver. I garderoberna finns flera helt oanvända plagg och skor, snyggt i sina kartonger.
 
Så nu har jag bestämt mig för att testa att inte handla några nya kläder till mig själv på ett år. Dock tänkte jag ge mig själv 10 frikort - jag vet att jag kommer att behöva köpa ett par BH:ar, och så vill jag öppna för möjligheten att köpa något fint till årets kommande fester. Helst skulle jag också rensa ut lite under året, för att skapa plats i garderoberna. Jag har t ex en hel del kläder från innan jag fick barn. De kommer nog aldrig att passa igen, och dessutom ser de rätt omoderna ut. Jag tänker stämma av och rapportera varje månad här på bloggen. Jag har t o m skapat en ny kategori för denna satsning! Wish me luck! Och kanske vill någon hänga på? Slututvärderingen kommer på min 45-årsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0