Student i bilder

 
Vilken fin dag vi fick i fredags! Inget gick snett och alla var glada. Julias dag började med champagnefrukost redan halv nio, sedan var de i skolan och tackade av lärare, på lunch på Gränden innan vi familjer och vänner anslöt kl 15.
 
Bladins, som är en så liten skola med bara tre avgångsklasser, har möjlighet att göra det väldigt trevligt och personligt. De ställer fram stolar till avgångseleverna i Rönneholmsparken, och så samlas de närstående för avslutningsceremoni. Det var tal från rektorn och musik från balkongen ovanför, och så kallades studenterna fram tre och tre för mösspåtagning och betygsutdelning.
 
 
 
Efter det stängdes studenterna in i skolan, bjöds på förfriskningar, innan de klassvis sprang ut på skolans framsida och vi fick lov att hänga på blommor och annat.
 
 
Sedan skulle Julia åka flak runt stan en timme och vi hann fint hem och förbereda välkomstsnacks, med hjälp av Anna som Victoria ordnat fram. Bästa investeringen inför en stor fest - en rutinerad person som sköter markservicen!
 
Här, Peter och jag innan folket kom:
 
 
Julia hade godkänt att vi hade våra mössor på.
 
De första gästerna kom vid 18 och Julia alldeles strax efter. Hon fick åka hem i Passat men var inte ledsen över det.
 
 
Trädgården fylldes av ungdomar, släktingar och familjevänner, vi började med Cava i gazebon. Vi hade gått all in vad gäller blågult - perfekt en sådan dag tycker jag!
 
 
Mormor och farmor:
 
 
Jag höll ett tal! Höll mig inte till 3 minuter men hade övat in det och det blev bra, tyckte jag! Sedan sa Peter och Julia några ord var (de höll sig snarare till en minut) och min far tog också chansen medan alla var samlade. Fars var mest känslosamt, då han även påminde om det som vi närmaste kände som en skugga hela den här fina dagen - att en given gäst saknades - barnens farfar som lämnade livet och oss den 20 april. Finn älskade familjehögtider och var så stolt över sina barnbarn.
 
Det blev mat, och gästerna fördelade sig på altanen, i gazebon och i tältet, alla verkade ha det trevligt. Väl beprövad buffémat fungerade fint även den här gången:
 
 
En del var färdigköpt, en del tillagat i mors och Åsas kök, men det mesta kom härifrån. 
 
Lite senare blev det kaffe, kakor och pannacotta. Det gör sig så bra på bild, att jag inte kan låta bli att visa upp! Svenska jordgubbar på toppen som marinerats i lite limeskal och -juice.
 
 
 
 
 
 
Samtidigt öppnade Julia presenterna. Hon fick massor av fina saker! Största paketet innehöll en resväska och sedan fick hon flera fina smycken och saker med anknytning bakåt, t ex en kompottsked i silver som varit hennes farfars morfars, en topas som farfar köpt åt sin mamma i Brasilien, samt ett stort och vackert ankare som tillverkats av mormors och morfars vigselringar (som de inte använder längre). Sedan var det många presentkort, lite böcker, vin och blommor en masse, för att nämna en del.
 
 
Även småsyrrorna var i toppform:
 
 
 
Efter maten kom det rätt många fler ungdomar - vissa går ju runt på många partyn, och så hade Julia bjudit in hela examensklassen på efterfest (men det var många som gick på Hipp istället). 
 
 
Partyt pågick till halv fyra då Julia skickade hem de sista för att hon själv inte orkade mer.
 
Som vanligt är det Katarina som varit snäll och fotat nästan allt.
 
Vi pustar nu och är glada att det är 3 år till nästa inplanerade studentfest, samtidigt gör vi gärna om alltihop på precis samma sätt, i precis samma väder! Nu återstår att lämna tillbaka stora mängder inlånat porslin, möblemang och annat.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilken lyckad dag Karin!! Tack för att du skriver och berättar! Det strålar om Julia på bilderna :) . Jättefin klänning! (Säger jag som gick i Köpenhamn i 8 tim igår för att hitta två vita konfirmationsklänningar...) Vädret var verkligen till sin fördel. SÅ kul för alla studenter och SÅ skönt för alla familjer som flyttar ut i trädgården för sina stora fester.
Vilka historiska och speciella presenter! Helt otroligt! Hoppas det finns något kvar till de andra två ;). (Skoja bara. Förstår att det gör det.)
Så fint av din pappa att nämna farfar! Jag förstår att det känns väldigt tråkigt och sorgligt att han missade denna dag. Det värmer att se att farmor orkade vara med och glädjas med Julia.
Maten ser vacker och god ut och föräldrarna välmatchade och superfina i sina mössor. Såklart att ni skulle ha dem på :) .
Sommarlovet är snart här. Låt oss höras och bestämma hur vi kan ses på något sätt då! Kramar.

2013-06-09 @ 12:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0