Amalfikusten i bilder

Snabbt tillbaka i vardagen... inte minst sedan det känns som höst där ute, kan inte nog känna tacksamhet över det fina vädret vi fick på Julias student.

Här visar jag nu några favoritbilder från semesterveckan i Maiori med omnejd (några bilder har synts i tidigare inlägg), efter att ha samlat in foton från olika kameror och mobiltelefoner. Förutom att det var andlöst vackert, upplevde vi all lokalbefolkning och servicepersonal som otroligt vänliga och genuint intresserade av oss. Stor skillnad från Frankrike och från norra Italien! Något som inte syns på bilderna var de otroliga mängderna citroner som växte (odlades) överallt - jättelika citroner hängde i klasar från träden. Vi förundrades över terasserna som byggs på bergen där citroner och vin odlades. Husen verkade klamra sig fast på sluttningarna.

 
Vår frukostmatsal - under segeldukar på takterassen med utsikt över hela havet... ljuvligt! Just vid det här tillfället var det dock välkomstdrink och inte frukost:
 
 
Amalfi (åkte dit med en sån där röd turistbuss utan tak, väldigt glada att vi inte körde med egen bil med tanke på hur svåra och smala vägarna var):
 
 
På väg till Capri (ja, jag var noga med solkrämen!):
 
Kata och Peter:
 
Otroligt blått vatten:
 
Maiori där vi bodde:
 
 
 
Torre Normanna i Maiori från havet, vi åt sedan middag i restaurangen där, på Malins födelsedag:
 
 
Lyxigt värre med levande humrar som man kunde peka ut till middag... vi valde lite mindre exklusiv mat men fick ändå överraskningar (en liten soppa som entré och sedan friterade squashblommor), och Malin som inte gillade sin handgjorda pasta fick en hel tallrik full med de finaste mandelbiscotti.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh vad det ser ut som om vi kommer att få det LJUVLIGT när vi ska dit!!
Jättefina bilder!
Jobbar du nu igen eller du har semester hemma?
Här jobbar vi vuxna, medan barnen är borta på olika håll.
Kram Ingrid

Svar: jag jobbar 3 v till; Peter 1. Sen är jag ledig tills skolan börjar. Hoppas att ni får det riktigt fint i Italien!
Karin

2013-07-03 @ 08:41:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0