Semester!

Den som väntar på något gott... i all ära, men jag led faktiskt lite av att jobba ända fram tills i fredags - den där härliga Amalfiveckan kändes väldigt avlägsen och alla andra var redan på semester.
 
Men nu känns det skönt, vill jag lova! Och 15 augusti känns ännu avlägset.
 
Det är ganska folktomt här hemma - Peter jobbar den här veckan, Kata är fortfarande i USA och Malin hos min kusin Mimmi på sommarkollo med min kusin Nillans yngsta. Det var för övrigt en mycket bra avspark på semestern - jag åkte med 9-åringarna upp till Västkusten och stannade sedan dagen efter. Det var först utlovat regn, sedan sol bakom moln - i själva verket låg Mimmi och jag på en klippa mest hela dagen i gassande sol och en svag varm vind, för att mellan varven ta ett dopp i det salta och kanske 22-gradiga vattnet. Kanon!
 
Jag är så imponerad av hur havsfaunan förändras på den korta resan - ungarna kunde fiska krabbor (rätt så stora, faktiskt!), det fanns stora lila sjöstjärnor och ännu större men inte så många brännmaneter (de flesta döda, låg som ett virrvarr på botten, lätta att se i sin starka orange färg). Så synd att inte kameran var med; har här lånat några foton på nätet på djur som liknar dem jag såg igår:
 
 
 
Kameran har dock varit framme här hemma! I trädgården blommar fjärlisbusken, och vi har gott om fjärilar på besök.
 
 
 
 
Och längtar man till Italien, så går det att fuska på hemmaplan också:
 
 
 Idag, när det äntligen kommit en rejäl dos efterlängtat regn, överväger jag att beta av några punkter på to do-listan, t ex dammsuga min bil eller frosta av frysen. Men å andra sidan, nu tittar solen fram... så kanske att jag ångrar mig. Det finns ju böcker att läsa och ord att lägga i WordFeud, t ex.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0