Nyår!

Vi hade en mycket trevlig kväll igår, med den där bästa sortens gäster som själva har med sig stora delar av maten; Victoria och Fredrik. Fast vi åt massor, finns det ändå massor kvar.

Roligast var nog ändå att vi äntligen förverkligade sabreringstricket! Victoria och jag har pratat om det i flera år, men aldrig testat. Nu hade alla läst på på Victorias blogg. Vi bestämde oss för att börja kvällen med övningen, i skarpt och nyktert tillstånd. Julia som inte skulle gå förrän lite senare var med och bistod med kamera.

Först ut var Victoria, som när hon minst anade det fick av halsen på första flaskan (vi körde nu med lite billigare bubbel från Systemet; inte champagne) genom att lugnt glida med en kökskniv över flaskans hals. Såhär nöjd var hon efteråt; bara lite missnöjd över att inte själva sabreringen fotades:
 
 
Sen var det min tur, jag provade och provade och provade, och gav till slut upp! Då tog Peter över och han tyckte att det verkade tramsigt att använda handskar. Då gick det såhär - cred till Fredrik som fick ögonblicket på bild:
 
 
 
Just den flaskan försökte vi inte dricka.
 
Då ville jag testa igen, och lyckades. Fattade till slut att man inte skulle stöta kniven bara fram till halsen, utan fullfölja hela rörelsen:
 
 
Till sist tog Fredrik coolt och sabrerade sista flaskan (sista flaskan för den här övningen, då):
 
 
Det lite tråkiga med sabrering är att om alla ska testa, får man mer bubbel än man mäktar med att dricka upp. Snygga efter-bilden:
 
 
 
Sen blev det dags för förrätt och det verkar lite mesigt, men vi öppnade vår rosa champagne på traditionellt sätt, och åt sedan små fina smörgåsar med creme fraiche, rom och hackad rödlök, innan det blev oxfilé och massa fina tillbehör, och till slut vinkokta fikon och chokladtårta. Och klockan 12 var vi redan lite ostadiga på handen, och öppnade det nyårsbubblet på vanligt sätt. Vi får nog träna lite mer innan vi kör de finaste flaskorna med sabeln. Men det är mycket roligare än att skjuta korkar!
 
Och medan jag skriver (och gjorde frukostavbrott) hann även Victoria omblogga eventet!
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Tack! Vi kommer och hämtar bilen lite senare, har lite matbloggeri att ägna mig åt först :-)

2013-01-01 @ 12:36:26
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Ja, jag läste ju detta redan på nyårsdagen och nu har jag ju fått höra om det live också. Det är SÅ kul när man verkligen gör något man "tänkt" göra någon gång och som SÅ lätt inte blir mer än en tanke. Hatten av. Bra jobbat alla fyra!

2013-01-29 @ 22:25:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0