Vredens tid och Tunnare än blod

Nu har jag läst två deckare på kort tid - kollektivåkandet är igång igen och jag har med mig min läsplatta, laddad med biblioteksböcker.
 


Först läste jag Vredens tid av Stefan Tegenfalk. Jag tyckte att den började ganska bra, med folk som alla jobbade inom rättsväsendet, som plötsligt blev som galna och löpte amok; slog ihjäl någon närstående. Jag gillade huvudpersonen skarpt, den smarta men speciella polisen Jonna de Brugge. Men de övriga personporträtten var ganska bleka och på slutet blev det lite tjatigt. Lösningen kom lite för enkelt till en deckarvan läsräv som jag är.
 


Sedan blev det Tunnare än blod av Åsa Nilsonne. Som ett tema, handlade även denna bok om hur någon får i sig mediciner som leder till döden. Åsa Nilsonne kunde skapa mycket mer intressanta personer, och även här var det en poliskvinna som fick ta sig an uppgifter som hon inte var van vid, i den här gången pga av influensan som lamslog Stockholm. Jag misstänkte en helt annan mördare, så det var lite mer finurligt uttänkt i den här boken.
 
Nu väntar två ungdomsböcker...

Kommentarer
Postat av: Karin Själv

Det konstigaste med att ladda ner böcker till läsplattan är att man inte alls bekantar sig med omslaget...en bok som ligger på nattduksbordet en vecka hinner man ju titta på rätt många gånger...

2013-02-20 @ 21:30:51
URL: http://www.karinesmeralda.blogg.se
Postat av: Boktokig

Grattis! Du vann 2 st biobiljetter hos mig. Mejla din postadress till mig boktokig[snabela]live.se så kommer dessa med posten.

2013-02-21 @ 16:34:28
URL: http://boktokig.blogspot.com
Postat av: Ingrid

GRATTIS Karin! Jag ser att du vunnit biobiljetter!!!

2013-03-02 @ 15:22:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0