Phantom of the Opera

 
Vilken härlig upplevelse! Teatern, Her Majesty's Theatre, har funnits (under olika namn) sedan 1705. Lokalen var fantastisk och perfekt för föreställningen, som ju skildrar teatern i Paris. Den har gått på Her Majesty's sedan 1986...
 
 
Katarina och jag hade finfina platser nära scenen (fått av mina föräldrar i julklapp), och hela teatern kändes väldigt intim och mysig.
 
Storyn är att en vanställd man gömmer sig under operan, och utsätter dem han inte gillar för hemska spratt, ensembeln tror att det spökar på operan. Han förälskar sig i den tankspridda Christine, spelad av Sofia Escobar, med en helt fantastisk stämma. Hon får sin musik av fantomen. Christine uppvaktas även av Raoul.
 
 
Jag har sett Fantomen på operan i Köpenhamn för ganska många år sen, och tyckte om både föreställningen och musiken, men det här var av en helt annan klass - väldigt påkostat, och jag tror inte att en enda detalj var i plast eller syntet - allt såg äkta ut.
 
Eftersom storyn utspelar sig på en gammal teater, fick man också se smakprov ur olika föreställningar, bl a balett. Fotat ur programmet:
 
 
Det var verkligen en härlig upplevelse, och jag tror inte att någon kan bli missnöjd med den! Jag undrar om man hade kunnat få tag i billiga biljetter i sista minuten?
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Våra tjejer ÄLSKAR denna musical och det är även Rikards favorit. Jag hade sett den i Stockholm för många år sedan, men såg den också nu när vi bodde i England (en av de allra sista helgerna, ha ha). Håller med dig, en otrolig upplevelse!
Sista minuten finns oftast på enstaka platser, men de är nästan alltid långt bak på balkong. Ni hade tur som fick så fina platser! Vi satt långt fram på första balkong. Ungefär där fotografen i din bild står, fast lite mer mot mitten.

2013-03-02 @ 16:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0